Update

Update bij Kwaliteit verhogen Opvoedgemeenschap

Geplaatst op 30 januari 2018, 14:46 uur
Project afgerond
Versterken Pedagogisch Klimaat (twee onderdelen)
Onderdeel 1
- Een (integraal) programma voor buurtorganisaties/vrijwilligers om hun pedagogische vaardigheden te versterken tijdens een training. Daarnaast coaching bij uitvoering kinderactiviteiten, waarbij de vrijwilligers het geleerde tijdens de training konden toepassen. Tijdens een eindbijeenkomst presenteerden zij aan het stadsdeel wat zij leerden en ontvingen zij een certificaat. De training werd gegeven door Dream Support, samen met buurtcoordinator Bas Zwiers van de Vreedzame wijk en Hoesein van Streetsmart. In de training is ook een deel vanuit de methode Vreedzaam opgenomen, naast de pedagogische inhoud vanuit Dream Support, waardoor we een integraal aanbod konden aanbieden.

Onderdeel 2
- Een serie bijeenkomsten waar formele en informele organisaties die met kinderen en jongeren werken, samen kwamen om thema’s/zorgen of juist kansen die in de buurt leven inhoudelijk met elkaar te bespreken. Op deze manier dragen we structureel bij aan het vormgeven van een positief pedagogisch klimaat. We leerden elkaars werkveld beter kennen, beter door te verwijzen, meer gebruik te maken van elkaars expertise en aanbod en we gaven elkaar inhoudelijk advies. Organisaties die oa meededen: OKT, Samen Doen, st Praat, Kids van Oost, Indische Jasmijn, Vreedzame Wijk, Streetsmart.


- Wijkacademie Opvoeden in Oost
De Wijkacademie Opvoeden bestaat uit een kerngroep van ouders die de dialoog over opvoeding aangaan met andere ouders en opvoeders. We hebben de thema’s ouderbetrokkenheid, weerbaarheid versterken, Vreedzame wijk, de ouderbrigade en eigenopvoeding en dubbele identiteit behandeld en diverse open bijeenkomsten georganiseerd voor andere ouders en professionals uit Amsterdam Oost.

Deel dit: