Bericht

Van onzichtbaar naar zichtbaar

Geplaatst op 24 februari 2017, 00:00 uur

Buurtschouders is een nieuw initiatief in de Indische Buurt om de ‘onzichtbare burger’ weer zichtbaar te maken. Danique van Dalen, stagiair bij stadsdeel Oost, schreef erover. 

‘Meteen de eerste dag van mijn stage had ik door dat de Indische Buurt een bijzondere buurt was. Ik ben met mijn neus in de boter gevallen. Ik heb al meteen een aantal mooie en toffe initiatieven van inspirerende mensen voorbij zien komen. Eén daarvan is het nieuwe initiatief Buurtschouders van Pierre Mehlkopf en Malika Frindi.

Het is bedoeld om de ‘onzichtbare burger’ weer zichtbaar te maken door een netwerk van vertrouwenspersonen te vormen die informeert, signaleert en eventueel verwijst naar de reguliere instellingen en organisaties. Het hele project staat nog in de kinderschoenen. De eerste bijeenkomst was op 19 januari jl. in Batavia was vooral bedoeld om buurtbewoners te horen over hun ideeën. Er was een grote opkomst. Het was zo ontzettend mooi om te zien hoe betrokken zoveel buurtbewoners zijn. Ik was er stil van. Het vervolg is op 16 februari in Batavia. Ben je geïnteresseerd in de Buurtschouders en wil je meedoen? 

Illustration
 
Deel dit: