Bericht

Blog 5 - Danique van Dalen

Geplaatst op 27 februari 2017, 12:40 uur

Mijn naam is Danique van Dalen en ik ben momenteel werkzaam als stagiair bij de gemeente Amsterdam, in de Indische Buurt. Om deze reden zal ik de komende weken een aantal keer een stukje schrijven om jullie te laten zien wat het stadsdeel allemaal doet en hoe ik dat ervaar.

Ondanks een week geen blog en de heftige storm deze week, zal ik jullie weer iets vertellen over mijn ervaringen en belevingen in het stadsdeelkantoor. In mijn vorige blog schreef ik over het plan om mee te lopen met verschillenden (burger)initiatieven om deze vervolgens op een creatieve wijze in kaart te brengen. Ik ben al verschillende projecten langsgegaan, zo heb ik onder andere meegelopen met Mustapha van de Schaakschool en meegekeken bij Cybersoek en Tante Gerritje. Veel inspiratie opgedaan! Bij deze kan ik verklappen dat ik een tof idee heb om de initiatieven op een leuke wijze te presenteren. Later meer!

Woensdag 8 maart wordt een bijzondere dag, niet alleen globaal maar ook in het stadsdeelkantoor. Honderd jaar na de invoering van het stemrecht voor vrouwen in Nederland, viert de hele wereld internationale Vrouwendag. Ook Stadsdeel Oost kan deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Om deze reden zullen buurtorganisaties de handen ineen slaan en een vreugdevol én interactief programma voor jullie in petto hebben. Hopelijk tot de 8ste!

Deze blog wil ik afsluiten met een initiatief waar ikzelf stil van werd en hiervoor niet bekend mee was. Dit initiatief, genaamd P2P wijsnaarhuis, is een collectief bestaande uit oud dak- en thuislozen die elkaar, waar nodig, willen ondersteunen om zelfredzaam te zijn. Na een zekere tijd geen (t)huis gehad te hebben, blijkt het dikwijls lastig voor mensen, na een huis toegewezen te hebben, om helemaal zelfstandig aan de slag te gaan. Dit collectief wil die mensen steunen, informeren en af en toe een hart onder de riem steken. Ieder van hen is een ervaringsdeskundige waardoor er een fijne en gemoedelijke sfeer ontstaat tijdens de bijeenkomsten. Het collectief is zelfs 24 uur per dag telefonisch bereikbaar! Mogen we meer van dit soort mensen op de wereld hebben? Allicht wordt de wereld dan toch nóg een stukje mooier…

Deel dit: