Bericht

Blog 2 - Danique van Dalen

Geplaatst op 27 januari 2017, 14:05 uur

Mijn naam is Danique van Dalen en ik ben momenteel werkzaam als stagiair bij de gemeente Amsterdam, in de Indische Buurt. Om deze reden zal ik de komende weken een aantal keer een stukje schrijven om jullie te laten zien wat het stadsdeel allemaal doet en hoe ik dat ervaar.

In mijn eerste week kwam het woord BOT dikwijls voorbij. Om het meteen maar weg te geven: BOT staat voor Benen Op Tafel. Nou, waarschijnlijk is het nog steeds niet heel duidelijk wat het inhoudt. Vaak bij aanvang van elke nieuwe week komen alle gebiedsmakelaars van stadsdeel Oost bij elkaar (dit zijn dus IJburg, Zeeburgereiland, Oostelijk Havengebied, Oud-Oost, Watergraafsmeer en natuurlijk de buurt waar ik momenteel in actief ben, de Indische Buurt). De buurten lopen vanzelfsprekend tegen verschillende problemen en initiatieven aan, mede omdat de sociale, economische en geografische structuren variëren. Maar de buurten hebben wel allemaal gemeen dat ze in Amsterdam Oost gevestigd zijn. Tijdens de BOT-vergadering kunnen alle gebiedsmakelaars elkaar om advies vragen, maar ook problemen bespreken die verder reiken dan slechts hun buurt. BOT is dus een goede manier om de week te starten door elkaar van informatie en tips te voorzien.

Ook de voorbereidingen voor het Samen Indische Buurt Festival zijn weer van start gegaan. Vorig jaar op 3 september was het festival een enorm succes. Om dat succes dit jaar te evenaren zijn de eerste voorbereidingen alweer van start gegaan met allerlei ideeën voor leuke activiteiten en toffe optredens. Wij kijken in ieder geval erg uit naar de volgende editie!

Bovendien werd een ochtend van deze week bezet door Management Drives, een bedrijf dat zich bezighoudt met het verbeteren van performances van organisaties door de effectiviteit van medewerkers te vergroten. De methode laat zien dat personen, afdelingen en hele organisaties bepaalde leidende denkpatronen en gebruiken hebben. Door inzicht te krijgen in deze gewoonten kan meer ingespeeld worden op ieders persoonlijke werkattitude, wat de werksfeer en effectiviteit ten goede zal komen. Een leerzame en gezellige ochtend op het stadsdeel!

Dit is slechts een greep uit alle activiteiten van deze week, hiernaast lopen er nog heel veel andere projecten en afspraken. Volgende week meer over de activiteiten van het stadsdeel Oost.

 

Deel dit: