Bericht

Aftrap 'Buurtschouders'

Geplaatst op 24 januari 2017, 17:34 uur

Buurtschouders is een nieuw initiatief in de Indische Buurt om de ‘onzichtbare burger’ weer zichtbaar te maken.

Pierre en Malika vonden het tijd voor een nieuw initiatief waarbij ‘onzichtbare’ burgers weer zichtbaar worden. Buurtschouders zullen binnen de Indische Buurt een netwerk van vertrouwenspersonen vormen. Het netwerk informeert, signaleert en verwijst waar nodig naar de reguliere instellingen en instanties. Instellingen en organisaties overzien dikwijls een aantal van onze buurtbewoners en het idee is dat Buurtschouders deze burgers wel opmerken.

De eerste bijeenkomst van Buurtschouders werd drukbezocht door een veertigtal mensen met verschillende achtergronden. Aanwezig waren onder andere vrijwilligers van andere buurthuizen, advocaten van een advocatenkantoor in de buurt maar vooral nieuwsgierige buurtbewoners die zich willen inzetten voor hun medemens. De algemene consensus tijdens de bijeenkomst bleek dat iedereen de Buurtschouders noodzakelijk acht binnen de Indische Buurt. Er is onder andere nagedacht over de invulling van de training voor Buurtschouders, een online platform om informatie te verspreiden en de locatie waar Buurtschouders te vinden zijn.

Om concreter te worden over dit nieuwe project vindt de tweede bijeenkomst plaats op 16 februari in Batavia en wordt onder andere gesproken over de invulling van de trainingen en het contact met de verschillende organisaties. Ken of ben jij een Buurtschouder of ben je geïnteresseerd? Dan zien we je heel graag de 16e!

Deel dit:
1 reactie

Machteld Combé

do 26 januari 2017 09:03
Een indrukwekkende bijeenkomst met veel betrokken buurtbewoners. Hartverwarmend!