Bericht

Kippen op komst in het Flevohuis

Geplaatst op 13 oktober 2016, 15:40 uur

Kippen in het Flevohuis? Inderdaad. In de binnentuin van het Flevohuis wordt een kippenhok gebouwd.

Stichting Kunst in de zorg start in het Flevohuis het project Henpower Eitje om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Het is een bijzonder vervolg van een succesvol project in Engeland. Een van de deelnemers aan het project beaamt dat: ‘De hele dag in je eentje maakt je depressief. Je krijgt vrienden door dit project.’

Er komt ook een Kakelkrant, waarin mensen hun ei kwijt kunnen en kunnen praten als een kip zonder kop. In het maandelijkse Café Eitje, speciaal voor mensen met dementie, is iedereen welkom. Activiteitenbegeleiders en vrijwilligers worden geïnspireerd om activiteiten rond het kippenhok vorm te geven. Door Henpower Eitje komen ouderen in contact met elkaar en met de dieren, verhalen komen los, mensen komen buiten en in beweging.

‘We hopen dat ook nieuwe contacten ontstaan met de buurt en de stad en dat de drempel lager is voor mensen om naar het Flevohuis te komen,’ aldus initiatiefneemster Vera Broos. Met dit project bouwt Broos voort op jarenlange ervaring in de ouderenzorg. Zij wil door interactieve vormen van kunst en cultuur bijdragen aan de kwaliteit van leven van kwetsbare ouderen.

Henpower Eitje is nog op zoek naar Kippenkenners uit de buurt. Geef je op via info@zonaskiosk.nl.

 

Illustration
 
Deel dit: