Bericht

Wij trekken de kar!

Geplaatst op 30 juni 2016, 16:19 uur

Aldus de kinderen van de allereerste KinderRaad Indische Buurt (KRIB). In het afgelopen jaar hebben zij een manifest opgesteld en diverse buurtacties georganiseerd, zoals een buurtfeest, kerstkoekjes rondbrengen en een inzamelactie voor vluchtelingen.

Op 3 september tijdens het Indische Buurt Festival dragen zij het stokje over aan de 2de KinderRaad. Vier scholen uit de buurt doen mee, met elk 4 kinderen. Deze gekozen ‘mini-wethouders’ denken samen na te over de buurt. Ook gaan ze samen met andere leerlingen de buurt in om die te veranderen. Daarbij kunnen zij hulp gebruiken: van ouders, buurtorganisaties, politici, ambtenaren en hopelijk ook van jou. Want zoals gezegd, zij trekken die kar, maar ook voor jou is er plek!

De KinderRaad is een initiatief van de ‘Vreedzame Wijk Indische Buurt’, waarin scholen, buurtorganisaties en het stadsdeel samenwerken aan een beter opvoedkundig klimaat. ‘Een klimaat waarin de kinderen zelf een stem krijgen’, aldus Bas Zwiers, Coördinator Vreedzame Wijk Indische Buurt. Kijk op de BuurtBalie voor meer info over de Kinderraad.

Illustration
 
Deel dit: