Bericht

Sportdag voor kinderen in de Ambonbuurt

Geplaatst op 12 mei 2016, 11:49 uur

Kinderen van de As-Siddieq school organiseren samen met studenten Toegepaste Psychologie van de Hogeschool van Amsterdam een sportevenement genaamd: Fit for Move.  Op donderdag 2 juni vanaf 15.00 uur zullen er op en rondom het Ambonplein diverse sportactiviteiten plaatsvinden voor de kinderen uit de Ambonbuurt.

Leerlingen uit groep acht van de As-Siddieq school bedachten in samenwerking met studenten van de Hogeschool van Amsterdam het buurtsportevenement Fit for Move. Fit for Move kwam voort uit hun doel om de wijk leuker, gezelliger én sportiever te maken.

De input van de kinderen staat bij de projecten van Stichting Move centraal. De studenten hebben de taak het project in goede banen te leiden en de ideeën samen met de kinderen tot uitvoering te brengen. In een aantal interactieve brainstormsessies gebruikten de leerlingen volop hun fantasie. Zo kwamen ze tot een mooi plan voor een sportevenement voor de buurt, rondom het Ambonplein. Het evenement heeft vorm gekregen in samenwerking met het Fonds voor Oost, Stadsdeel Oost en de Albert Heijn Molukkenstraat. 

Fit for Move staat in het teken van gezond leven. Rondom het Ambonplein worden verschillende sporten uitgevoerd, zoals hockey en voetbal, en er wordt een skateworkshop gegeven. Daarnaast zijn er ook andere activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er gezonde hapjes en drankjes en kan iedereen met de ‘Shakefiets’ bewegend zijn eigen fruit shake klaarmaken. Het belooft een mooie, gezonde en fitte dag te worden.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Kinderen kunnen zich aanmelden door te mailen naar: stichtingmovetp@gmail.com

Deel dit: