Bericht

Studenten Bestuurskunde (HvA) leren van de Buurtbalie

Geplaatst op 26 februari 2016, 22:28 uur

In het kader van het vak Burger en Bestuur (Hogeschool van Amsterdam) was een groep Bestuurskunde studenten onlangs op bezoek in de Meevaart.

Onder leiding van participatiemakelaar Rob van Veelen, hadden ze een gesprek met Annemarie van de Buurtbalie om van haar te horen hoe zij de (veranderende) verhouding tussen burger en bestuur ervaart. Ontvangt zij de ondersteuning en erkenning die zij nodig heeft van het stadsdeel om haar buurtactiviteiten te realiseren? Is het stadsdeel ondersteunend in haar ogen of soms meer een 'sta in de weg'? En wat moet die ambtenaar van het stasdeel doen of juist laten als hij/zij een actieve bewoner wil ondersteunen bij het opzetten van een buurtactiviteit, onderneming of het uitwerken van een idee?

Annemarie is zeer te spreken over de relatie met het stadsdeel al betekent dat niet dat ze zich soms zeer verbaast over bepaalde maatregelen en ambtenaren.

Ook heeft ze nog een paar wensen. Zo zou ze graag zien dat ze voor meerdere jaren subsidie kan ontvangen, zodat ze niet elk jaar weer veel tijd kwijt is aan het schrijven van een subsidieaanvraag en onzeker is of ze wel weer het gevraagde bedrag toegekend krijgt.

Wij bedanken Annemarie voor haar tijd en voor de interessante, leerzame inzichten in de verhouding sociale ondernemer/burger - overheid.

Deel dit: