Bericht

Wij proosten op een actief 2016!

Geplaatst op 24 december 2015, 16:10 uur

2015 was een mooi jaar voor de BuurtBalie. Het aantal organisaties dat via de BuurtBalie laat weten wat ze doen is gestegen van 130 naar 220. De website www.indischebuurtbalie.nl trekt nu wekelijks ongeveer 400 bezoekers, waarvan zo’n 90 bezoekers op een doordeweekse dag. En er vinden dagelijks zo’n 30 activiteiten plaats in de Indische Buurt.

Voor de mensen die niet online zijn, zijn we ook offline in de buurt. Zo hebben we dit jaar 60 wandelende BuurtBalies getraind. Dit zijn buurtbewoners die alles weten van de BuurtBalie en anderen ermee kunnen helpen. Ook staan we met een Bakkie vol informatie op de pleinen: elke twee weken op het Sumatraplantsoen of op het Ambonplein. Ook op andere plekken in de buurt zijn er sinds september spreekuren waar we bewoners graag te woord staan.

We bedanken iedereen voor het vertrouwen in de BuurtBalie en wensen iedereen een nieuw jaar toe vol met activiteiten, nieuwe contacten en fijne samenwerkingen.

Warme groet van het BuurtBalie team.


Benieuwd waar de spreekuren zijn en in welke buurten de BuurtBalie nog meer gebruikt wordt? 
 

Op dinsdag en woensdag staat bewoonster Adrijana mensen te woord in de Meevaart. Vanaf januari 2016 is Gina elke twee weken te vinden op woensdag middag in de bibliotheek op het Javaplein. Gina is ook te vinden in Flevopoort, bij de balie van Civic.

De BuurtBalie wordt nu ook in andere buurten gebruikt, zoals het Oostelijk Havengebied. Meta de Vries is daar met vele vrijwilligers aan het begin van 2015 gestart om alle lokale organisaties te benaderen en ze te informeren over de BuurtBalie. Binnenkort zijn niet alleen initiatieven, maar ook ondernemers te vinden op de site.

Vanaf 2016 start een team van studenten van de Academie van de Stad met een BuurtBalie in de Transvaalbuurt. Ook daar voelden ze de noodzaak om ervoor te zorgen dat alle activiteiten overzichtelijk op een rij komen te staan en dat zowel bewoners als initiatiefnemers beter weten wie er in de buurt actief is.

 

Deel dit: