Bericht

Stichting Praat - over kindermishandeling

Geplaatst op 29 april 2016, 19:08 uur

Vorige maand was er in de Batjanzaal een netwerkbijeenkomst van Stichting Praat over het herkennen van kindermishandeling. Na een introductie van oprichtster en ervaringsdeskundige Ted Kloosterboer hebben we met buurtbewoners, vrijwilligersorganisaties, professionals en ambtenaren gepraat over hoe we eerder signalen over onveilige thuissituaties kunnen opmerken en hoe we dan het beste kunnen handelen.

Volgens de statistieken komt kindermishandeling in de Indische Buurt relatief veel voor. Reden om hier met alle partijen in de buurt alert op te zijn en met elkaar hierover in gesprek te gaan. Kindermishandeling is een gevoelig onderwerp dat we vaak liever omzeilen omdat we niet goed weten hoe we hierop moeten reageren. Onveilige thuissituaties kunnen variëren van ernstig lichamelijk of seksueel geweld tot verwaarlozing, zoals zonder ontbijt naar school of te dunne kleding aan in de winter. 

Wat dat laatste betreft, zijn de meningen wel eens verdeeld of er wel of niet sprake is van kindermishandeling. Door met elkaar hierover in discussie te gaan, kunnen we ernstige situaties voorkomen en er samen voor zorgen dat onze kinderen veilig kunnen opgroeien. Het was goed om met elkaar te praten en er komt zeker een vervolg! Voor meer informatie over de activiteiten van Stichting Praat in Amsterdam Oost, kun je contact opnemen met Zohra Bourik via zohra@praatoverkindermishandeling.nl.

Illustration
 
Deel dit: