Bericht

Presentatie manifest KinderRaad IB (KRIB)

Geplaatst op 9 november 2015, 15:20 uur

door Bas Zwiers

Wat voor wijk willen wij zijn?
Over deze vraag hebben 17 kinderen uit de Indische Buurt zich de afgelopen weken gebogen. Dit deden zij samen in de eerste KinderRaad Indische Buurt. Vier keer kwam de KRIB bij elkaar om na te denken over de buurt zoals zij die willen zien in het kader van de Vreedzame Wijk.



In het proces hebben zij steeds ook overlegd met hun achterban, de andere leerlingen op De Waaier, De As-Siddieq, De J.P. Coenschool en de Flevoparkschool. De visie die hier uit is gekomen zal aanstaande dinsdag worden gepresenteerd aan de buurt. De KinderRaad zal dan de eerste manifesten uitreiken aan Nevin Özütuk en de directeuren van de scholen.

Anders dan bij vele volwassen politici gaan de kinderen in de buurt zelf aan de slag met dit manifest. Per school hebben zij een actie bedacht, waarmee zij als school willen laten zien dat zij de eerste stap zetten in het mooier en leuker maken van de wijk. Waarbij er de uitnodiging is aan buurtgenoten om mee te doen bij deze acties. Om zich aan te melden om onder leiding van de kinderen mee te werken. Waaraan precies? Ook dat wordt dinsdag bekend gemaakt, door de kinderen zelf. Kom je ook kijken? 

Dinsdag 10 novemner 13.30 uur in de thetarezaal van de Meevaart, Balistraat 48A. Klik hier voor meer info.

Deel dit: