Bericht

Vereniging Batavia 70 jaar!

Geplaatst op 9 november 2015, 15:15 uur

door Ganna Verhoeven

Wat een mijlpaal en wat een feest! 
Dinie van Rooij van vereniging Batavia: ‘Het was Super! We zijn heel erg blij en tevreden. En we zijn nog steeds aan het bijkomen. Zo leuk was het. Bij de receptie ‘s middags waren er zo’n 50 man en ‘s avonds bij het feest zo’n 80! We hebben er allemaal energie gekregen voor de volgende 70 jaar!


 

De mensen kwamen van heinde en verre: van Purmerend tot aan Friesland. Er waren oud leden, oud bestuursleden en kinderen die in der tijd meegingen kamperen tijdens ons jaarlijkse kinderkamp. En zij waren er nu dus als volwassenen.
 
Een aantal mensen is zelfs weer opnieuw lid geworden. Die misten toch wel de gezelligheid van het verenigingsleven. Sommigen waren jarenlang lid en missen de saamhorigheid. Nu hun kinderen de deur uit zijn, hebben ze weer tijd en zin om mee te doen.
 
De meesten vroegen na afloop: Kunnen jullie dit nog een keer doen? Ja dat kunnen en willen we wel!’
 
Geschiedenis
Eind 1945 is het idee ontstaan toen een aantal buurtbewoners een buurtfeest organiseerden ter gelegenheid van het bevrijdingsfeest. Deze mensen vonden het organiseren zo leuk dat ze daar veel meer mee wilden doen, maar dan voor kinderen. Het begon in de Tidorestraat waar een zandbak werd gemaakt en het clubhuis startte op de hoek Kramatweg en de Valentijnkade. Inmiddels is het clubhuis gevestigd op de plek waar de speeltuin zich bevindt. In het kader van het jubileum is er een mooi en uitgebreid boekje verschenen over de geschiedenis van Batavia. Mail voor meer info naar Dinie van Rooijd.rooij92@upcmail.nl of ga langs bij Speeltuin Batavia en vraag er naar.

Deel dit: