Bericht

Vanavond Super Sint Maarten

Geplaatst op 9 november 2015, 14:36 uur
“Sint Maarten is een feest dat zich sinds een aantal jaar vormt rondom het ophalen van snoep, oorspronkelijk was het een feest van het delen. We willen met deze optochten het Sint Maarten feest een nieuwe traditie meegeven; een van licht, warmte en plezier in sprookjessfeer. Omdat het die dag ook de Hindoeïstische feestdag Divali is, wordt er Indiase elementen toegevoegd aan de optocht.” Aldus Nina & Nena van Pretvormer



Vorig jaar liep ik voor het eerst mee met Super Sint Maarten. WAUW! Wat was dat geweldig. Het leek net of we in New Orleans waren. Op verschillende plekken in de optocht waren bands muziek aan het maken; ACCU en de Kids van Oost natuurlijk, maar ook muzikanten van het NedPho.
 
Om niets te willen missen, liep ik van voor naar achter, naar het midden en weer terug. Dat was best een flinke wandeling, want de optocht was lang! Allemaal kinderen met ouders en lampionnen en natuurlijk de mooie indrukwekkende ‘lichtbeesten’ van Pretvormer.
 
Overal hingen mensen uit hun ramen om mee te kijken en genieten. Dit gaf een gevoel van ‘vroeger’. Ik denk dat er nog nooit een buurtactiviteit is geweest die zoveel mensen tegelijkertijd verbonden heeft en de Indische buurt letterlijk en figuurlijk in het licht zette. Ik ben er zeker weer bij dit jaar! Ik ben er zeker weer bij dit jaar!

Klik hier voor een impressie van vorig jaar. 

Ook meelopen dit jaar?
De lichtjesparade start op woensdag 11 november om 19.00 uur vanaf het Ambonplein (verzamelen om 18.45 uur). De parade eindigt daar ook weer met een buurtvuur en warme chocomel.

Burendiner
Voorafgaand aan de lichtjesparade is er om 17.00 uur een Super Sint Maarten Burendiner bij de BatjanBuren (Batjanstraat 68). Wil je mee eten, dan kan je een kaartje voor het diner kopen via voor je buurt.

Wil je nog meehelpen?
Hulp is welkom. Wil je helpen met het maken van kostuums, timmeren, flyeren, muziek maken, regelen, schminken, dansen en acteren? Meld je aan. Voor het buurtdiner wordt nog gezocht naar koks, gastheren en -vrouwen, obers en oberettes en muzikanten die akoestische muziek willen spelen.

Kijk voor info op
www.supersintmaarten.nl of mailen naar pretvormer@gmail.com
Deel dit: