Bericht

JamPot 14 in Meevaart 'uitverkocht' en sfeervol.

Geplaatst op 11 november 2015, 16:35 uur

JamPot 14 op 6 november in de theaterzaal van de Meevaart kende een zwart lijntje en een dikke rode draad. De zwarte lijn was de gedachte aan buurtgenoot Peter Fakkeldij, onder meer muzikant, veel te vroeg overleden. De rode draad zou hem bevallen hebben - vanaf vrijwel het begin was de sfeer deze avond boeiend, creatief, eensgezind, vol met muzikale power en humoristisch. Het had niet veel beter uit kunnen pakken. Wat moet je anders. Na pril spel van Caya, een prachtige Ierse ballad van Sander die zijn vriend herdacht, een eigen versie van Yesterday was Here van Tom Waits door Huibert Teekens en een smaakvolle Somewhere over the Rainbow van de basisband, barstte alles los. Er was structuur, bijvoorbeeld door de prachtige country-based songs met Annick Binnendijk en de uitzonderlijke nummers van fusionband The Moneymakers met Ninya de Wever (pas het 2e live optreden).


Maar er was vooral veel. Veel muzikanten, heel, heel veel publiek ('uitverkocht') en nog veel meer noten op de zang van iedereen. Op sommige momenten ontstonden er in de mix van rock, fusion, pop en covers zelfs klanken die iedere voorspelbaarheid overstegen - tegen de 10 muzikanten en zangstemmen tegelijk in deze kleine zaal zorgden voor geluiden die niet misstaan hadden in de dagen van de free jazz. Bitches' brew op z'n wijks. Jammen zoals we dat graag willen. Kijk eigenlijk gewoon maar naar de filmpjes en beelden die hier en elders op FB te vinden zijn.
Dus dank, Gareth Evans-Jones, Erik Van de Langkruis, Robert Bravenboer en Ariel Shaked voor de backbone. Dank Annick Binnendijk, Seen Dee Ka en Amber Nijman voor de onmisbare zangpartijen. En dank Sasan Maleki en vrienden, Huibert Teekens, Thijs van den Berg, Dylan Flap, Mees de Lind en Estee Makampo (en wellicht vergeten we hier nog iemand...).


Tot vrijdag 4 december 19.30, dan pakken we weer uit met JamPot 15.


Foto's: Adil Alhociema. Hapjes: Winny Mumfred. Geluid: Kars Gottschal Opbouw: Wilco.

Deel dit: