Bericht

Bakkie op het plein groot succes!

Geplaatst op 16 oktober 2015, 13:59 uur
Het eerste Bakkie op het plein was een succes!

Allerlei mensen van verschillende organisaties uit de buurt hebben het Bakkie mooi aangekleed en gevuld met een mooie glimlach, informatie over de buurt en koffie & thee om lekker warm te blijven. We hebben met elkaar ongeveer 80 buurtbewoners gesproken. Veel ouders van kinderen die op de As-Siddiq school zitten, maar ook allerlei mensen die rondom het plein wonen en toevallig voorbij kwamen.
 
De dames van Life&Style hebben lekkere koffie en thee geschonken en hadden een heerlijk bakkie fruit voor groot en klein. De kapsters van Samen Kappen waren er om mensen te vertellen welke diensten ze aanbieden vanuit de Makkie winkel. Buurtbewoners konden hun vraag en aanbod op het gebied van hulp aangeven bij de Makkie en er werden druk matches gemaakt. 

Er waren meerdere mensen van het stadsdeel aanwezig die met mensen uit de buurt hebben gesproken en de politie werd meerdere malen aangesproken door mensen die anders niet direct contact met hen hadden gezocht. 

De meiden van BOOT zijn de buurt ingegaan en hebben vele mensen op straat aangesproken over de buurt. Dat was een succes en ze gaan nadenken hoe ze dit nog beter kunnen doen de volgende keer. 

Adrijana van de BuurtBalie heeft veel mensen kunnen informeren over verschillende activiteiten in de buurt, bijvoorbeeld voor kinderen of vrouwen. Tevens heeft Adrijana gezorgd voor de mooie lampjes en andere aankleding. Maria en anderen van Upcycle Connection hebben 
 
Er werd druk gesport onder leiding van Sinan en Youssef. Meer dan 40 kinderen hebben meegedaan aan kleine voetbal toernooitjes.  
 
Uiteraard zijn er puntjes van verbetering maar het eerste Bakkie op het plein was gezellig. We hebben ondanks de kou een warme plek kunnen bieden om in gesprek te gaan over de buurt. 



Deel dit: