Bericht

Youth Manifesto in Pakhuis de Zwijger

Geplaatst op 12 oktober 2015, 13:10 uur

Youth Manifesto in Pakhuis de Zwijger 
Door Jaika Koot

Niet voor en over jongeren praten, maar met jongeren. Dat doet het Jongerenplatform Amsterdam-Oost, dat nu ruim een jaar bestaat. Deze jongeren hebben zich het afgelopen jaar ingezet voor andere jongeren en verschillende thema’s en vraagstukken, die leven onder deze groep, bespreekbaar gemaakt. Een thema dat vaak terugkomt is jeugdwerkloosheid. Hierover werd op maandag 28 september uitgebreid gepraat in Pakhuis de Zwijger.
 
Samen met jongeren uit Brazilië en Uganda zijn de afgelopen maanden ideeën uitgewisseld. Gekeken is hoe succesvolle methodes uit het buitenland voor bijvoorbeeld de aanpak van jeugdwerkeloosheid ook toe te passen zijn in Nederland. Resultaat is een prachtig opgesteld Youth Manifesto met acht punten die voor jongeren écht belangrijk zijn. Ze geven een mooie weerspiegeling van wat zij willen realiseren binnen de maatschappij. Ook is tijdens de avond de website “Jonge Stemmen” gelanceerd, gebaseerd op de Ugandese website “Ushahidi”. Het maakt het voor jongeren mogelijk om informatie en ervaringen rondom thema’s (in dit geval jeugdwerkloosheid) met elkaar te delen. Ook worden evenementen gedeeld zodat je weet wat er gebeurt in de wijk.
 
We kijken terug op een mooie avond in Pakhuis de Zwijger. Een goede start voor een project waar zeker de laatste woorden nog niet over zijn gezegd. Op naar een toekomst waarbij jongeren hun stem laten horen!
 
Benieuwd naar het opgestelde Youth Manifesto en de website van Jonge Stemmen? Of wil je meer weten over hoe je Ushahidi kunt implementeren in je organisatie of ben gewoon heel nieuwsgierig geworden naar het Jongerenplatform Amsterdam Oost? Houdt dan de Facebook-pagina in de gaten en weet wat er in uw buurt voor jongeren gebeurt.
Mailen kan ook: jpfamsterdam@gmail.com


Deel dit: