Bericht

Groen Gezicht

Geplaatst op 12 oktober 2015, 12:59 uur

Door Laura Glasbergen

In deze rubriek zal elke editie iemand vertellen over zijn of haar stukje groen in de buurt. Een tuin of balkon of gemeenschappelijke tuin. Deze keer niet één, maar de vele Groene Gezichten van Majella in het Groen!


 
Op de plek van de vroegere speelplaats aan de Tidorestraat 172 wordt voor en door bewoners een groene binnentuin aangelegd. De plannen voor de tuin zijn door buurtbewoners en in samenwerking met Oost Indisch Groen ingediend en de betrokkenen van het eerste uur werken nu nog steeds mee in de tuin. Iedereen denkt mee en niemand is de baas. Er wordt samengewerkt en van elkaar geleerd, met als resultaat een combinatie van sier-, geniet- en groentetuin volgens het principe van de permacultuur.
 
Inmiddels staan er al groenten, kruiden, bloemen, perenbomen en worden paadjes aangelegd. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met gerecyclede materialen, dat is goed voor het milieu en ook nog eens voordelig. Zo levert de gemeente houtsnippers en -stammetjes die vrij zijn gekomen door de afgelopen zomerstorm en zijn de perenbomen ‘gered’ uit een voormalige boomgaard in Vreeland. De bestaande voetbalkooi, bedekt met een net, is een ideale plek om in de toekomst fruitboompjes en -struiken te laten groeien, beschermd tegen vogels. Ook van de inbreng van omwonenden wordt gretig gebruik gemaakt; er staat een vijgenboompje van de buurman en de druivenstruik die vanuit de tuin van de buren de binnentuin inwoekert, mag daar gerust doorgroeien.
 
Er is al een hoop werk verzet, maar Majella in het Groen kan nog hulp gebruiken! Heb je zin om mee te werken aan deze prachtige plek? Of wil je alleen een kijkje nemen? Dat kan elke zaterdag tussen 10:00 en 12:00 (ingang Tidorestraat 172). Met de handen in de aarde kom je tot rust, vergeet je je zorgen én maken we samen de buurt mooier en groener!
Meer info:
Majella in het Groen
Facebook Oost Indisch Groen
e-mail: oostindischgroen@gmail.com 

Deel dit: