Bericht

Word jongerencoach ondernemen - Ondernemen doe je zo!

Geplaatst op 11 augustus 2015, 13:02 uur

Maak jongeren wegwijs in ondernemen

Ondernemen doe je zo! is een lesprogramma van JINC waarbij leerlingen uit de derde klas van het vmbo duiken in het leven van een zelfstandig ondernemer. Doel van dit lesprogramma is dat jongeren een beter beeld krijgen van de dagelijkse praktijk van het ondernemen.

Gedurende acht bijeenkomsten maken de jongeren kennis met theorie en praktijk. Ze bedenken een eigen ondernemingsplan, interviewen een ondernemer in de buurt van school, maken hier een bedrijfsanalyse van en stellen een verbeterplan op. Deze plannen presenteren ze tijdens een feestelijke slotbijeenkomst.

Als coach van Ondernemen doe je zo! begeleidt u een groepje van vier of vijf leerlingen. U leert ze wat er komt kijken bij het maken van een eigen ondernemingsplan en hoe je het beste een verbeterplan maakt voor een bestaande onderneming. Maar u leert ze vooral om goed samen te werken, om de zenuwen voor een presentatie de baas te blijven en om verder te denken.

Waarom meedoen?
Coaches geven aan dat ze na de bijeenkomsten met nieuwe energie weer aan het werk gaan. Je leert over de belevingswereld van jongeren van nu. Daarnaast is het een leuke manier om maatschappelijke betrokken te zijn en alvast kennis te maken met de ondernemers van de toekomst!

Tijdsinvestering: 6 contactmomenten a? 2 uur, verspreid over 8 weken.
Locatie: Metis Montessori Lyceum - Amsterdam Oost
Kenmerken ideale coach:
- Affiniteit met vmbo-leerlingen - Inlevend
- Positief
- Ondernemend

Aanmelden: Vindt u het leuk om met deze jongeren aan de slag te gaan en heeft u affiniteit met ondernemen? Geef u dan op als coach!
Neem contact op met Nils Gooijer T 020 506 37 47, of stuur een e-mail naar ngooijer@jinc.nl.

Meer info:
Klik hier voor de pdf versie.
Klik hier voor de contactmomenten.

Deel dit: