Bericht

Vacature Buurtcoordinator Vreedzaam in IB

Geplaatst op 2 december 2014, 11:04 uur

Buurtcoördinator Vreedzaam Indische Buurt

d.d. 12 december 2014

Gezocht: Buurtcoördinator Vreedzaam

Opdracht

De buurtcoördinator ontwikkelt een strategie om zoveel mogelijk scholen, buurtorganisaties, groepen en instellingen (die zich met kinderen en jongeren bezig houden) te enthousiasmeren en te betrekken bij het gedachtegoed van Vreedzaam. Ook zorg de buurtcoördinator voor een samenhangend verloop van het implementatieproces en ziet toe op het ontstaan van een gedeelde visie op pedagogisch wijkklimaat en gemeenschap, met gedachtegoed van Vreedzaam als leidraad.

Gesprekspartners/niveau: teamleiders en uitvoerende medewerkers van organisaties en instellingen die in de Indische Buurt werkzaam zijn, betrokken bewoners, actieve groeperingen.

Verantwoordelijkheid

  • Samenhangend verloop van het implementatieproces,
  • organisatorische vormgeving en afstemming binnen de buurt, m.n. met het oog op de gedeelde visie op wijkklimaat en gemeenschap,
  • aanspreekpunt zijn voor betrokkenen en geïnteresseerden in de buurt, net als voor de overkoepelende projectcoördinator.

Taken:

  • Maken van de buurtjaarplan (in co-creatie met de projectcoördinator en adviseur);
  • initiëren en organiseren van de stuurgroep DVW IB (4x p.jr.) en platformbijeenkomsten (2x p.jr. ism buurtpartners);
  • deelnemen aan stuurgroep DVW IB en Pedagogische Civil Society IB;
  • leggen van contacten en maken van afspraken met verschillende partijen;
  • bewaken van de gemaakte afspraken per partij (vinger aan de pols houden: kwaliteitszorg, duurzame borging, opnemen in gesprekscyclus e.d.);
  • samenwerking tussen verschillende partners stimuleren;
  • het betrekken van ouders/bewoners i.s.m. met de stuurgroep;
  • geven van presentaties op bijeenkomsten/events/… ;
  • initiatief nemen tot organiseren van de presentatie van het kindermanifest;
  • schoolcontactpersonenoverleg initiëren rondom kinderraad en begeleiden van de kinderraad (i.s.m. de adviseur vanuit St. Vreedzaam);
  • coördineren van de scholenacties en verbinding leggen met activiteiten die reeds lopen/gepland zijn door buurtorganisaties;
  • indien haalbaar in najaar: mede trainen van wijkmediatoren.

Profiel

  • Is woonachtig of werkzaam in de Indische Buurt;
  • heeft een netwerk in de Indische Buurt: is goed bekend met de spelers en de dynamiek in deze buurt;
  • is in staat om ‘boven de partijen’ te staan en eigen belang ondergeschikt te maken aan belang van de buurt;
  • weet mensen op inspirerende en energieke manier te enthousiasmeren;
  • beschikt o.a. over de volgende competenties: inlevingsvermogen, overtuigingskracht, vermogen om processen te bewaken en tijdig bij te sturen, resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheid, ondernemerschap, lerend vermogen, samenwerken, professionaliteit;
  • krijgt mogelijkheid tot het volgen van opleiding tot trainer Vreedzame Wijk.

Inzet: 8 uur per week voor periode van 1 jaar. 48 weken à €65,- per uur, incl. BTW.

Procedure

Ben je geïnteresseerd en denk jij dat jij de beste buurtcoördinator Vreedzaam voor Indische Buurt bent? Laat dat ons vóór 31 december weten door een mail te sturen aan Tanja Bubic (t.bubic@amsterdam.nl) met de volgende drie dingen:

  1. je CV;
  2. maak een tekening van het netwerk in de Indische buurt zoals jij die ziet. Voor inspiratie zie: http://www.jijbenteensuperheld.nl/super-slim/mindmap-maken-zo-maak-je-een-mindmap-7-stappen/;
  3. maak de volgende stelling af (maximaal half A4): “Gedachtegoed Vreedzaam betekent voor mij ……”

Op basis van de inzendingen, maken we een short list van de kandidaten die op 20 januari in de Meevaart een pitch van 3 minuten gaan houden. Afgevaardigden van de stuurgroep van De Vreedzame Wijk IB kiest op basis van de pitches de buurtcoördinator.

Voor meer informatie zie:

http://www.devreedzameschool.net/start/welkom-1 http://www.oost.amsterdam.nl/buurten/indische-buurt/

Achtergrond

We willen onze buurtkinderen kans geven om op te groeien tot verantwoorde en veerkrachtige burgers van de toekomst. Burgers die optimaal kunnen genieten van en bijdragen aan de samenleving waar we een onderdeel van zijn.

Om dit te bereiken werken drie basisscholen in de Indische Buurt met het programma De Vreedzame School. De positieve ervaringen hiermee hebben ervoor gezorgd dat we het gedachtegoed van Vreedzaam willen verbreden: van school nu ook in de buurt!

Sinds het voorjaar 2014 hebben zich, naast de scholen ook buurtorganisaties, wijkinstellingen, de communities, politie en het stadsdeel, aangesloten bij deze beweging. Samen werken we aan een positief pedagogisch wijkklimaat en gemeenschap waarin gedachtegoed van Vreedzaam een inspirerend en helder leidraad biedt. Samen werken we aan een Vreedzame Wijk in onze eigen Indische Buurt.

Om dit te bereiken hebben de genoemde partners zich verenigd in een zgn. ‘stuurgroep’ en worden ze bijgestaan door het zgn. ‘aanjaagteam’. Ter versterking van dit aanjaagteam zijn we opzoek naar een buurtcoördinator die gedurende 2015 het gedachtegoed van Vreedzaam verder wil brengen in de Indische Buurt.

Aanjaagteam Indische Buurt

Het aanjaagteam maakt aan het begin van het jaar een globaal plan van aanpak (buurtjaarplan) en teamleden passen hun rollen en taken aan, aan het proces dat zich in de praktijk en van onderop ontwikkelt.

Deel dit: