Organisatie

Stichting de Kids van Amsterdam Oost

Non-profit

Stichting De Kids van Amsterdam Oost (KvAO) is een community van kinderen en jongeren in de leeftijd van 5-25 jaar waar gefocust wordt op de talentontwikkeling van Dans, Theater en Muziek. Aan dit project doen 150 kids en teens mee... Dankzij de inzet van de docenten, vrijwilligers, mbo en hbo stagiaires, ouders..., projectleiders, bestuur en raad van toezicht, zijn we een groeiende en bloeiende stichting, ontstaan vanuit de Wijkaanpak in 2007 tot heden. Kinderen en tieners olv docenten ( jongeren), artiesten en actieve bewoners werken aan voorstellingen met een thema, doen mee aan wedstrijden, evenementen organiseren en een basis bieden voor kids/teens die hun droom achterna willen.......


De Kids van Amsterdam Oost (KvAO) biedt kinderen tussen 5 en 25 jaar laagdrempelige activiteiten van goede kwaliteit die door professionals worden gegeven. Wij geloven dat talent niet gebonden is aan leeftijd, hierdoor ontstaan er groepen waarin jong en oud samenwerken aan gemeenschappelijke doelstellingen. Tijdens de lessen en optredens zijn zij op een leuke en intensieve manier met elkaar bezig en ervaren samen een gevoel van ‘trots’. De stichting stelt kinderen in staat hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen op creatief en sociaal gebied. Kringgesprekken, teambuildingsactiviteiten en goede doelen projecten zijn onderdeel van het jaarprogramma. Deze dragen bij aan het bieden van structuur en veiligheid. De kinderen kunnen hun zorgen thuis laten en gewoon weer even kind zijn.


Missie 'Het bieden van een veilige omgeving waar de talentontwikkeling van het kind centraal staat.
Dit draagt bij aan de ont...wikkeling van de jongeren, het vergroten van doorzettingsvermogen, zelfvertrouwen en verbetering van de schoolprestaties van de deelnemende kinderen. Een andere doelstelling is het vergroten van de ouderbetrokkenheid bij de schoolcarrière en vrijetijdsbesteding van hun kinderen. Ouders en buurtbewoners komen naar de voorstellingen en zien hoe hun kinderen zich ontwikkelen, hun aanwezigheid resulteert bij veel van de deelnemende jongeren in toenemende discipline.
1. Talentontwikkeling: Ontdekken waar je goed in bent. Trots zijn op jezelf en op wat je kunt, zowel individueel als samen met anderen.
2. Persoonlijke groei: Bewust zijn van wat je wilt, leren van elkaar en doorgeven van wat je hebt geleerd.
3. Positieve impuls voor de buurt: Afname van hangjongeren door ze een plek te geven waar ze zich kunnen ontwikkelen. Buurtbewoners leren elkaar op een positieve manier kennen.


Visie  De Kids van Amsterdam Oost stelt kinderen in staat hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen op creatief en sociaal ...gebied. De activiteiten worden in een veilige omgeving gegeven. Kinderen kunnen hun zorgen thuislaten en gewoon weer even kind zijn. Tijdens de lessen en optredens zijn zij op een leuke en intensieve manier met elkaar bezig en ervaren samen een gevoel van trots. Er wordt een actief beleid gevoerd om 40% kinderen aan te trekken uit minder stabiele gezinssituaties en moeilijk opvoedbare kinderen, zo worden kinderen door bijvoorbeeld Jeugdzorg naar ons doorverwezen voor deelname aan activiteiten. De overige 60% zijn kinderen uit de buurt met een stabielere gezinssituatie zij hebben een voorbeeldfunctie. Door de optredens die de Kids van Oost in de buurt opvoeren ontmoeten buurtbewoners elkaar, dit is een positieve impuls voor de sociale cohesie. Zo kunnen de kinderen uit Oost hun eigen talent ontdekken en laten groeien en zich in algemene zin ontplooien
 !
Dit zijn de Lessen die we te bieden hebben
Bij de Kids van Amsterdam Oost kunnen kinderen en jongeren diverse danslessen volgen. Wij delen talent niet in op leeftijd maar op niveau, er zijn dus lessen voor beginners en gevorderden waaronder; Hip Hop,  Modern, Jazzballet, Kleuterballet, Afrikaans Modern, Breakdance en drum- en zangles. Er wordt in de verschillende lessen, met verschillende leeftijden, op verschillende tijden getraind in de danszaal op de Zeeburgerdijk 19- 21. Zie de agenda voor de lessen.
 


Tarieven
€ 15,- per maand voor 1 les naar keuze per week* (exclusief extra trainingen, activiteiten en evenementen)


€ 5,- eenmalige administratie kosten


€ 5,- per maand extra om een tweede les per week te volgen


keuze betaalwijze


1 in een keer totaalbedrag van €150,00 euro


2 in 2 termijnen van €75,00 euro


3 in 3 termijnen van €50,00 euro


4 in 10 termijnen van €15,00 euro (automatische incasso). de incasso vindt plaats elke 1ste van de  maand (exclusief januari en augustus


 

Illustration
 
Deel dit:
Standaardlocatie
Contactpersonen van Stichting de Kids van Amsterdam Oost
Activiteiten in het verleden
Aanbod van Stichting de Kids van Amsterdam Oost
Vragen van Stichting de Kids van Amsterdam Oost
2 berichten van Stichting de Kids van Amsterdam Oost