Vacature/hulpvraag

Enthousiaste buurtcoaches gezocht!

Geplaatst op 30 januari 2017, 11:34 uur

Wat ga je doen?

Als maatje word je coach van iemand met een lichte verstandelijke beperking. Onze deelnemers hebben uiteenlopende vragen. Zo kan je iets betekenen op het gebied van netwerkversterking, samen een leuke activiteit vinden die iemand straks zelfstandig kan doen zoals eten of sporten, ontdekken waar iemand goed in is of samen de buurt ontdekken. Met jouw hulp kan iemand zich verder ontplooien en het netwerk versterken. Je kan dus echt van grote betekenis zijn! Buurtmaatjes zijn actief in Amsterdam Noord, Oost, West en Zuidoost.

Wat verwachten we van je?

18 jaar of ouder, geduldig, enthousiast, neemt makkelijk initiatief en je kijkt naar iemands mogelijkheden. Je bent ongeveer 2 uur per week of om de week beschikbaar en bent bereid om trainingen te volgen.

Tijdsinvestering

Twee uur per week of per 2 weken voor ongeveer 6 maanden. Tijden/dagen zijn in overleg met de deelnemer.

Wat heeft Prisma jou te bieden?

Als vrijwilliger bij Prisma maak je deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers, stagiaires en professionals. Je krijgt training in het herkennen van en omgaan met de doelgroep, een training coachend vrijwilligerswerk, individuele begeleiding en intervisie. Reiskosten en andere kosten worden in overleg vergoed.

Wat maakt dit werk de moeite waard?

Je levert een belangrijke bijdrage aan de bestrijding van eenzaamheid onder de doelgroep. Door jouw hulp gaat iemand meer de deur uit en wordt het zelfvertrouwen vergroot. Iemand kan nieuwe mensen leren kennen en nieuwe activiteiten ervaren waar hij/zij alleen niet naartoe durft. Je kunt dus veel voor iemand betekenen! Voor jou zijn er mogelijkheden je verder te ontwikkelen op het gebied van coaching en werken met de doelgroep.

Ingangsdatum
Per direct.
herhalend
Wekelijks of om de week.
Beloning
Werken met bijzonder leuke mensen, training gericht op de doelgroep, training coaching, intervisie, reis-en onkosten in overleg en je kunt echt het verschil voor iemand maken!
Illustration
 
Deel dit:
Vraag gesteld door