Vacature/hulpvraag

Oproep ouderen gezocht in Amsterdam-Oost voor project Oorlog in mijn buurt

Geplaatst op 29 november 2016, 10:55 uur

 

Ik ben op zoek naar ouderen die een oorlogsverhaal hebben meegemaakt in Amsterdam-Oost en die het leuk vinden om een groepje van 3/4 kinderen bij hun thuis te ontvangen.  De kinderen worden op school voorbereid en krijgen hier in lessen aangeboden.

 Oorlog in mijn Buurt is een ontmoetings-onderwijsprogramma dat ouderen en kinderen en de buurt dichter bij elkaar brengt rondom persoonlijke buurtverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Kinderen uit groepen 7 en 8 gaan naar het huis van een oudere die tijdens de oorlog in hun buurt woonde. Ze houden een interview onder begeleiding van een journalist en een fotograaf.

Het interview wordt vastgelegd in tekst, beeld en audio. Teksten en beelden worden opgenomen in de website van Oorlog in mijn Buurt en hergebruikt in het onderwijs. Audio wordt opgenomen in het archief van Oorlog in mijn Buurt.

 


Voor deelname info@oorloginmijnbuurt.nl of bel 06 81 68 34 18  Voor meer informatie kunt u kijken op: www.oorloginmijnbuurt.nl

 

Ingangsdatum
in 2017
Beloning
Een hele mooi ervaring
Deel dit:
2 reacties

Frank Stork

di 29 november 2016 11:28
Aanstaande donderdag is er een openbare vergadering van de Ouderen Advies Raad Amsterdam Oost in de Raadzaal van het Stadsdeelkantoor. We starten om 14.00 uur. Je mag een oproep doen bij onze bijeenkomst als je dat wil...

Jeroen van den Berg

wo 30 november 2016 13:23
Ik kan daar helaas niet bij aanwezig zijn. rond 14:00 met ik werken. Zou u misschien een oproep voor ons kunnen doen?