Nieuw bericht

Het nieuwe schoolseizoen voor 55+'ers is gestart.

geplaatst op 2 oktober 2019, 17:25 uur, door Diversiteitsland

Het nieuwe schoolseizoen voor de 'leerlingen' van Stichting Diversiteitsland is deze week van start gegaan. Na een lange zomervakantie keert ook onze leerlingen Ahmet (61) en Hatice (78) terug in de schoolbanken. Wat willen zij nog leren? Eigenlijk willen ze van alles leren!

Jongere generaties geven iedere woensdagochtend 55+'ers les in hun vakgebied, een collegereeks bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt met een excursie afgesloten. Stichting Diversiteitsland wil met het Senioren College stimuleren dat verschillende generaties een leven lang leren van elkaar. Dit stimuleert de cognitieve vermogens en vermindert het eenzaamheidsgevoel.

Ons eerste college gaat over Ebru Kunst en wordt verzorgd door onze docent Okan Akin. Vandaag zijn we gestart met deze collegereeks over Ebru Kunst. Ook wel de dans van kleuren op het water genoemd. Ebru Kunst neemt een belangrijke plaats in binnen de traditionele Turkse kunsten. Het is een kunstvorm waarmee kleurrijke patronen worden gecreëerd door te werken met verf die drijft op water. Deze patronen wordt vervolgens op papier overgebracht.

Stichting Diversiteitsland zoekt partners om samen dit project uit te breiden naar andere plekken.
Voor meer info mail naar info@diversiteitsland.nl 

#seniorencollege #ouderen #kunst #ebrukunst #migrantenouderen#WeektegenEenzaamheid

5 foto's