Nieuw bericht

Hope Flowers School

geplaatst op 5 maart 2019, 13:15 uur, door Jungle Amsterdam

zondag 17 maart 2019 - 14:30 tot 16:30
Entree: Gratis.

(aanmelden is gewenst zie onderstaande regels)

Graag willen de Vrienden van de Hope Flowers School je uitnodigen voor een bijeenkomst met Ibrahim Issa, directeur van de Hope Flowers School in Bethlehem. Een unieke gelegenheid om hem (weer) te ontmoeten!

De Hope Flowers school is al 30 jaar een pionier in opbouwend vredesonderwijs voor kinderen in oorlogsgebieden. De school richt zich op kinderen van 5 tot 14 jaar die beschadigd zijn door conflicten en traumatische ervaringen en die te maken hebben met armoede, ondervoeding en gebrek aan perspectief. Tachtig procent van de leerlingen is afkomstig uit Deheishe en andere vluchtelingenkampen.

Met hun unieke onderwijsbenadering speelt het team van de Hope Flowers School in op de moeilijke omstandigheden in Palestina als gevolg van het voortdurende conflict tussen Israël en de Palestijnen. De docenten integreren pedagogische inzichten en technieken van vredesopbouw in het onderwijs, zoals: omgaan met moeilijke situaties en met frustraties, je gevoelens en je gedachten uiten, meepraten en meebeslissen in groepsgesprekken, samenwerken en naar elkaar luisteren.

Aan het grote plein voor de Geboortekerk ligt de kerk aan de ene kant en de moskee aan de andere. Tegenwoordig wonen er in Bethlehem moslims en christenen, terwijl de stad omringd is door joodse nederzettingen. De beruchte muur, die Israël moet scheiden van de Palestijnse gebieden, loopt pal langs de woonwijken. Niet ver van het centrum staan wachttorens en hekken. Bethlehem is ook de stad van de vluchtelingenkampen die ontstaan zijn na de Israelische invasie van 1948. Veel Palestijnen moesten toen huis en haard verlaten. Inmiddels zijn die kampen woonwijken geworden waar verschillende generaties samenwonen. Deheishe is het grootste en bekendste Palestijnse vluchtelingenkamp in Bethlehem. In de wijk Al Khader (Arabisch voor Sint Joris, die de draak versloeg) staat de Hope Flowers School, dicht bij de scheidingsmuur en aan de rand van de Westbank.

Mogen wij jullie verwelkomen?
Laat dit graag aan ons weten - niet verplicht maar wel fijn, zodat we ongeveer weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen (mail naar anne.veldhuizen@hetnet.nl of franciendegroot@gmail.com).

Mede namens Ibrahim Issa, 
Bestuur Vrienden van Hope Flowers:
Ralph Goossens, Francien de Groot, Marijn Goossens, Anne Veldhuizen, Sarina Hoogendam

www.vriendenvanhopeflowers.nl

Openbaar vervoer:
Tram 19 halte Eerste van Swindenstraat,
Tram 1 en 3 halte Dapperstraat ca. 2 minuten lopen
Bus 37 en 41 halte Dapperstraat
Bus 245 (nachtbus) halte Dapperstraat
Lopen vanaf het Muiderpoortstation: 5 minuten

 

 

Foto