Blogpost

Alles wat je nodig hebt

Geplaatst op 23 november 2018, 17:34 uur

De Indische Buurt, het stuk tussen de grens met de Dapperbuurt, de buurt rondom het Makasserplein en het stuk tot aan de Valentijnkade, dit gebied heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt: restaurants, winkels (super, tropische, bakkers, mode, cultuur en boeken), snackbars, stukken en stukjes groen en een heel rijke historie op twee van de vier straathoeken. En dan de talen! Ik denk niet dat er - buiten downtown Amsterdam - ergens zoveel verschillende talen worden gesproken als in de Indische buurt. Volgens mij zijn de cassieres in de supermarkten hier in de buurt de hoogstopgeleide winkelmedewerkers in Amsterdam. Ze moeten van zoveel markten thuis zijn! Over markten gesproken: de Dappermarkt heeft toch een veel gezelliger karakter dan de Albert Cuyp (sorry Zuid!). Gelukkig moet ik voor ECHT Indiase specerijen en lekkernijen nog altijd naar 'die andere markt', maar vandaag nog ontdekte ik langs de Molukkenstraat weer een 'tropisch winkeltje' waar ik alweer wat Indiaas kan kopen. Met 15 jaar India 'under the belt' gaat mijn voorkeur toch steeds daarnaar uit. En van mijn twee jongens (15) - Arjuna en Ronan - thuis! Die vinden aardappelen het 'slechtst uitgevonden voedsel van de eeuw' (vreselijk vies), maar dan friet weer wel lekker. Ja, duh!

Als nieuwkomer (hoelang blijf je dat?) in de Indische Buurt krijg ik steeds meer de indruk dat je misschien alleen nog voor 'echte' mode (en het kopen van een auto, maar wie wil dat nog in A'dam?) naar het centrum moet, maar voor al het andere, nee, daarvoor hoef je de Indische buurt echt niet uit. 

Ik zou nog wel willen dat het contact met mensen (buurtgenoten) op straat wat meer en spontaner tot stand kwam, maar daarvoor heb ik een mooi project ingediend (zie mijn profiel). Dus dat komt dan later nog wel weer goed, denk ik. Mijn tweeling heeft het hier ook erg naar hun zin. Ronan is regelmatig 'even naar de overkant' (de bibliotheek) als er weer een Engelstalig boek is aangekomen dat hij heeft besteld (Engels is onze eerste taal). Arjuna gaat morgen naar de KFC bij de Dappermarkt, omdat daar zijn vriend Ken (die net uit Oost naar Zuid-Oost is verhuisd) hem daar komt ophalen voor een verjaarsfeestje bij hem thuis.

Zo hebben we allemaal wat ! 

O ja, wat ik misschien wel mis - en dat met al die creatieven die in de Indische Buurt (en verder gelegen Oost-gebieden) wonen - is een winkel met kunstartikelen, zoals Van der Linden op de Rozengracht. Zelfs voor een staafje houtskool moet ik de buurt uit. 

Misschien wat handtekeningen verzamelen?

 

Deel dit: