Nieuw bericht

Gespreksmarathon

geplaatst op 11 april 18, 16:40 uur, door Marieke Josselet

Van 2017 tot en met 2020 organiseert Building Conversation de gespreksmarathon door Amsterdam. Op 14 en 15 april voert Building Conversation in samenwerking met o.a. De Meevaart een reeks gesprekken op en rond het Javaplein.

De gespreksmarathon is er voor iedereen die behoefte heeft om buiten de eigen kring te oefenen in gesprek, in de buurt, met de buurt. We onderhouden onze auto, ons huis, ons lichaam, maar wanneer geven we aandacht aan de manier waarop we spreken, aan de manier waarop we in contact komen en blijven met de mensen om ons heen?
Met Building Conversation geven we aandacht aan de manier waarop we spreken. Net buiten de dagelijkse realiteit, los van bestaande spanningen, effectbejag en doelmatigheid. Met gespreksvormen geïnspireerd op rituelen uit heel de wereld bieden we tijdens de gespreksmarathon een aantal gesprekken aan. Durf jij uit je dagelijkse bubbel te komen en deel te nemen aan een echt gesprek?

Zaterdag 14 april
Gesprek zonder woorden
13:00 - 17:00 uur
Locatie: we verzamelen op het Javaplein bij de ontmoetingsplek (een houten bar met thee en limonade), vervolgens vertrekken we gezamenlijk naar de Elthetokerk in de Javastraat om daar het Gesprek zonder woorden te voeren.
Aanmelden op info@buildingconversation.nl
Na afloop van het gesprek is er iets warms te eten en drinken en ruimte om ervaringen te delen.
Kosten: vrijwillige bijdrage naar waardering en draagkracht.

Zondag 15 april
Parlement van de dingen
13:00 - 17:00 uur
Locatie: we verzamelen op het Javaplein bij onze ontmoetingsplek (een houten bar met thee en limonade), vervolgens vertrekken we gezamenlijk naar OBA op het Javaplein om daar het Parlement van de dingen te voeren.
Aanmelden op info@buildingconversation.nl
Na afloop van het gesprek is er iets warms te eten en drinken en ruimte om ervaringen te delen.
Kosten: vrijwillige bijdrage naar waardering en draagkracht.

Over Building Conversation
Building Conversation is ontstaan op initiatief van theatermaker Lotte van den Berg en beeldend kunstenaar Daan ’t Sas en uitgegroeid tot een collectief van kunstenaars, filosofen, activisten en aanverwanten die het gesprek benaderen als een kunstwerk, als een gezamenlijke creatie, een collectieve improvisatie waarbij het publiek wordt uitgenodigd om deel te nemen.

Partners Gespreksmarathon Oost: OBA, De Meevaart & Civic, Buurtparlement Op de stip, Delitelabs & Dave Pendle en Elthetokerk.

www.buildingconversation.nl

#gespreksmarathon #amsterdamoost #wiedurft

Foto