Nieuw bericht

Transgender Vlaggen Project - Let's wave the Trans Flage - Trans and Proud

geplaatst op 3 december 17, 20:53 uur, door TransAmsterdam

Let's wave the Trans Flage - Trans and Proud

Transgenders

Transgenders kunnen te maken krijgen met vooroordelen en discriminatie zoals ongelijke behandeling bij een sollicitatie, verkeerd aangesproken worden verbaal en/of fysiek geweld. Om dit te verbeteren wil TransAmsterdam i.s.m. onze werkgroep voorlichting de transgender vlag onder de aandacht brengen bij het grote publiek door middel van voorlichting.  Door het geven van voorlichting en informatie hopen we discriminatie tegen te gaan en meer begrip te krijgen voor transgenders in de samenleving. Verder willen we de transgender vlag aan organisaties overhandigen die zich in zetten of willen inzetten voor de rechten van transgenders. 

Met het gedoneerde geld willen we informatie materiaal laten maken, transgender vlaggen bestellen en ons project starten. Alle kleine beetjes helpen. Sponsor & Share ons Transgender Vlaggen Project on Why Donate?

Transgender Vlag Informatie

De trans vlag is op 19 augustus 1999 ontworpen door Monica Helms een transvrouw en activiste uit Amerika. Op 19 augustus 2014 is de trans vlag gedoneerd aan het Smithsonian Instituut door Monica Helms. In 2017 heeft TransAmsterdam de trans vlag van de 1ste Amsterdam TransPride van 2014 geschonken aan het Amsterdam Museum en is opgenomen in de collectie van het Museum.

Transgender Flag Dag

Op 19 augustus vieren we met elkaar de Transgender Flag Dag in Oosterpark Amsterdam Oost en in de rest van de wereld.  De trans vlag is een symbool voor transgender pride, diveriteit en transgender rechten.

Transgender Flag

The Trans Flag was created by American trans woman Monica Helms in 1999, and was first shown at a pride parade in Phoenix, Arizona, United States in 2000. The flag represents the transgender community and consists of five horizontal stripes: two light blue, two pink, and one white in the center.

Monica Helms describes the meaning of the transgender pride flag as follows:

"The stripes at the top and bottom are light blue, the traditional color for baby boys.

The stripes next to them are pink, the traditional color for baby girls.

The stripe in the middle is white, for those who are intersex, transitioning or consider themselves having a neutral or undefined gender.

The pattern is such that no matter which way you fly it, it is always correct, signifying us finding correctness in our lives."