Nieuw bericht

OPROEP: doe mee aan het Wijkkunde-gesprek!

geplaatst op 7 november 17, 13:49 uur, door gegevensfout: 2089

Wat is Wijkkunde?

Heb je een idee voor de buurt of wil jouw stichting een nieuwe activiteit starten? En kun je wel wat hulp gebruiken bij het uitwerken van je plan, het betrekken van buurtbewoners of de financiering?

Misschien heb je dan al wel eens contact gehad met Erik van Civic, met Davita van het Profi-Leerbureau of met Sacha van het Stadsdeel. Of heeft Shazia van Buurthuis Archipel of Pierre van het Blauwe Huis je eens op weg geholpen om iets nieuws te starten. In Wijkkunde wordt alle kennis en ervaring van deze mensen en organisaties gebundeld, zodat jij sneller geholpen wordt bij je initiatief.

Alle ideeën, hoe klein of pril ook, krijgen binnen Wijkkunde een podium, een klankbord en passende ondersteuning. Wijkkunde verlaagt de drempel om van een idee naar initiatief te komen en zorgt dat de vaart erin komt en blijft. Het is een platform waar initiatiefnemers, bewoners en professionals bij elkaar komen om van elkaar te leren over het werken in de wijk.

Wat gaan we doen?

Voordat je start met je activiteit of subsidieaanvraag krijg je de kans om tijdens een Wijkkunde-gesprek je idee te delen met professionals en (mede)bewoners in de wijk. We kijken samen wat jij nodig hebt om verder te kunnen en wie jou daar het beste bij kan helpen. Zodat jouw initiatief én de buurt er beter van wordt!

Oproep!

Lijkt je dit leuk om te doen? Meld je dan aan voor het tweede Wijkkunde-gesprek op dinsdag 28 november tussen 16.30 en 18.30 uur in de Meevaart. Dat kan door een een berichtje te sturen aan Sacha, of onder dit bericht achter te laten. Maar wees snel, voor deze pilot geldt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. De eerste twee inschrijvingen zullen worden uitgenodigd. 17 november sluit de inschrijving.

Wijkkunde is een initiatief van:

Indische BuurtBalie
Civic
Profi-Leerbureau
BOOT
Starters4Communities 
Stadsdeel Oost