bericht

Met alle buurtbewoners samen sta je sterk en zet je de Oost in Bloei!

geplaatst op 9 oktober 17, 09:21 uur, door Het Buurtatelier

Stichting SOIB is een paraplu organisatie voor projecten die ontstaan vanuit de buurtbewoners (vrijwilligers en professionals) van Amsterdam Oost. Het doel is de wereld net een beetje mooier en leuker maken, mensen samen te brengen en te verbinden.

Wat we bieden

Stichting Oost in Bloei is een organisatie die mensen met een project een huis biedt.

Wil je van dat pleintje dat door niemand wordt gebruikt een mooie plek maken waar de buurtbewoners samen kunnen komen en wil je geld regelen om dat te doen? Dat kan, gebruik de stichting om subsidie aan te vragen!

Wil je samen met je buren een bankje ontwerpen en bouwen waar je samen van de zon kunt genieten? Wij kunnen meedenken!

Wil jij een grote familietafel met mozaïek BBQ bouwen in het Flevopark. Vind je het fijn om je plan verder uit te werken met wat hulp? Dat kan bij ons!

Wat we doen en gedaan hebben

De afgelopen jaren zijn er verschillende projecten gerealiseerd onder de paraplu van de stichting.

Het Indische Buurt Festival heeft de afgelopen jaren gebruik gemaakt van onze paraplu.

https://www.facebook.com/indischebuurtfestival/

Het BuurtAtelier geeft al tien jaar fantastische kunsteducatie aan kinderen onder de paraplu van Stichting Oost in Bloei.
https://www.facebook.com/HetBuurtAtelier/

Van 2006 tot en met 2015 werden er vrouwenbijeenkomsten georganiseerd waar een gezellig gesprek werd gecombineerd met creatief handwerk. Deze groep werd uiteindelijk zo zelfstandig dat ze verder konden zonder de stichting.

Doe mee! We zijn op zoek naar een aantal bestuursleden waaronder een voorzitter en een penningmeester. De stichting is in ontwikkeling en er is veel ruimte voor eigen initiatief! Heb je een idee voor een project, wil je wat vragen, ben je geïnteresseerd of nieuwsgierig? Neem contact met ons op:
oostinbloei@gmail.com

foto's

Nog geen reacties