Activiteit

Nieuwe Noten Amsterdam: Tania Sikelianou

zondag 29 mei 2022 , 15:00 - 16:00 uur
Illustration

Op de 100e geboortedag van Iannis Xenakis is de Griekse violiste Tania Sikelianou te gast in Nieuwe Noten Amsterdam

Zij speelt:
Iannis Xenakis - Mikka (1971), Mikka S (1976)
solo vioolwerken van Nickos Harizanos, Isang Yun, Salvatore Scarianno

Tania Sikelianou is specialiste in het uitvoeren van hedendaags vioolrepertoire en is daarnaast zelf ook componist. Ze trad op in Europa en USA in onder andere Schumann Haus, Onassis Cultural Center, Kennedy Center. Ze kreeg prijzen voor haar werk als violist en als componist in Griekenland, Nederland en Australië. Ze studeerde viool en compositie in Griekenland, Nederland en Belgïe. 

Voorafgaand hoort u de premiere van het werk Tesserae F (geïnspireerd op het gedicht Domination of Black van Wallace Stevens) van de Britse Justin Connolly (1933-2020), uitgevoerd door Fie Schouten, basklarinet, voordracht.

 

Nieuwe Noten Amsterdam – laboratorium voor de klank van vandaag

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek en denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en artistiek leiders van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten. Beide ontvingen (resp. 2019, 2021) de Nieuw Geneco Fair Practice Compositieopdracht Award.

Muziekgebouw aan het IJ over Nieuwe Noten Amsterdam: “Weg van de grote podia vinden soms de mooiste ontwikkelingen plaats, die mede de muziek van de toekomst bepalen. De serie Nieuwe Noten Amsterdam van basklarinettist Fie Schouten en componist Aspasia Nasopoulou in het Plein Theater brengt de mogelijkheid te reflecteren op de huidige tijd. Elk concert heeft een andere focus. Zo biedt Nieuwe Noten Amsterdam een plek aan de hedendaagse kamermuziek en vormt de serie een laboratorium voor de klank van vandaag.

Kosten toelichting
Regulier: € 16 | CJP/ Student: €14 | Stadspas groene stip: €4,50 | prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar
Deel dit: