Activiteit

Pop Up Gallery & Store: Event Horizon |Jaehun Park

wo 12 jan 2022 - di 1 feb 2022 , 12:00 - 17:00 uur
Illustration

Plein Theater is open als Pop Up Gallery & Store!
 
In de Gallery vertonen wij de Nederlandse primeur van de 3D-videosimulatie installatie Event Horizon van digital sculptor, simulator en animator Jaehun Park.

Event Horizon is een 3D videoinstallatie verdeeld in vijf hoofdstukken. Het videowerk begint met primitieve rotsen die door het geologisch onderzoeksinstituut worden gearchiveerd door middel van 3D-scantechnologie. De rotsen blijven draaien op een geometrische structuur om perspectief uit te drukken in het eerste 3D-computerspel van de jaren 90.

De vijf verhaallijnen gaan voornamelijk over de relatie tussen het echte en het virtuele, wereldwijde geopolitieke conflict, rampen en oorlog, zoals verwoeste gebouwen in Syrië en Palestina, een vervuilde watertank in de nucleaire zone van Fukushima en een deeltjesversneller machine in CERN (Europees Organisatie voor Nucleair Onderzoek).

Voor dit onderwerp heeft Jaehun Park 3D-scanning en fotogrammetrietechnologie gebruikt om het werkelijke object en landschap naar de virtuele ruimte te brengen. Videobeelden van drones die een verwoest gebouw in de GAZA-strook in Palestina, Syrië bevatten, worden door fotogrammetriesoftware in 3D-structuur getransfigureerd en simuleren het moment van bombardementen en explosies.

Aan de andere kant simuleert deze video ook de beweging van confetti, met een metafoor voor het glorieuze moment van winnen en de fantasie van geluk. Via de wetenschappelijke experimentele machine genaamd Large Hadron Collider (LHC) die de kracht van God overstijgt, probeert Park de kosmische en sublieme verschijning van wetenschap te onthullen die transformeerde in een religieus moment. Honderd jaar later, op het post-apocalyptische landschap van Fukushima, blijven elektrische overspanning palen vonken genereren op de verlaten grond.

Kosten toelichting
Tickets: Regulier: €8,50 | Stadspas groene stip: €3,50
Doelgroep
Alle volwassenen

Gestart op wo 12 januari 2022. Beëindigd di 1 februari 2022
Deel dit: