Activiteit

Halfuur voor Zonsondergang Stiltewandeling Flevopark

elke Donderdag , 0:30 - 0:30 uur
Illustration

De Stiltewandeling in het Flevopark van Mindfulness voor de Buurt vertrekt het hele jaar door een half uur voor zonsondergang. Zomer en winter. Iedere week op donderdag. Kijk op een weer-app om de juiste tijd van de zonsondergang te zien. 30 minuten daarvoor vertrekt de Stiltewandeling. Altijd exact op de minuut scherp. Vertrekpunt bij het bruggetje achter Proeflokaal het Nieuwe Diep, Flevopark 13a, 1095KE, Amsterdam. We lopen Walking Apart Together met grote tussenruimten van 5 tot 20 meter van elkaar.

Aanmelden hoeft niet; wie aanwezig is, kan meedoen. De wandeling is niet zwaar. Je hoeft geen ervaring met mindfulness te hebben. Iedereen is welkom. De wandeling en de begeleiding zijn kosteloos. In het Flevopark maken we een rondje over verharde, onverharde en ongebaande paadjes. Soms verlaten we het Flevopark voor ‘een rondje Nieuwe Diep’. Stevig schoeisel is een aanrader. Net als wind- en waterbestendige kleding. Onderweg zijn er geen sanitaire mogelijkheden dan de bossages.

Het proeflokaal ’t Nieuwe Diep is het voormalig gemaal. Je ziet het witte gebouw aan de overkant van de vijver als je vanaf de Insulindeweg door de grote poort (van Napoleon) het Flevopark in komt. Je kunt er niet met de auto komen. Te voet of per fiets natuurlijk wel. Tramlijn 3 en 14 hebben hun eindpunt aan de zijkant van het Flevopark. Bij bus 37 moet je uitstappen bij de halte Insulindeweg. Het is dan 5 minuten lopen.

In stilte wandelen is een intense ervaring. Want die stilte begint van binnen. En groeit uit tot rust en helderheid tijdens het lopen. De aandacht blijft gericht op hoe de voeten de aarde raken. Door verstilde aandacht bij het lopen en al het leven in en om je heen, schep je gaandeweg steeds meer ruimte in je hoofd. En kan je merken hoe de natuurlijke verbondenheid van lichaam, geest en omgeving zich herstelt. Stapsgewijs. Wie zo de stilte betreedt, wordt lichter, helderder en vrolijker.

Sámen mindful wandelen intensiveert die ervaring. Omdat je dan deelgenoot bent van een groter energieveld dan je alleen kunt bereiken. Dat helpt om de wondere kant van het leven van dichtbij te ervaren. Er is geen haast. De weg is ons doel. Maar al te vaak gunnen we ons geen tijd voor dit soort dingen. Meestal zijn we druk met het afhandelen van lopende zaken. Gefocused op deadlines, deals of dates. Ongemerkt overgeschakeld op de automatische piloot. En zo missen we veel van de wondere kant van het leven. Samen mindful in stilte wandelen werkt inspirerend. Ontdekt het wonder. Verruimt, verdiept en verrijkt het leven.

Locatie
Flevopark 13a, 1095KE Amsterdam. Sw vertrekplaats is achter Proeflokaal 't Nieuwe Diep bij het bruggetje en de oude vissershuisjes van Outerdorp.
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Mindfulness voor de Buurt weigert principieel elk gebruik van geld.

Gestart op zo 20 februari 2022. Eindigt zo 25 december 2022Deel dit: