Activiteit
Activiteit

Tango Salon

zondag 28 november 2021 , 20:15 - 0:00 uur
Illustration

Arjan Sikking krijgt in 1999 bij de Academia de Tango de DJ-naam el Irresistible, de naam van een tango uit 1908. In de loop der jaren heeft Arjan een grote, gevarieerde verzameling Argentijnse tangomuziek opgebouwd van meer dan 12.000 titels.

DJ el Irresistible draait vanuit de tango traditie en staat bekend om zijn opbouw van de salonavond. Hij benut ten volle de mogelijkheden van de verschillen in energie uit de vele muziekstijlen die de tango rijk is: vooral uit de rijke historie van de jaren ‘30, ‘40 en ‘50 (en soms ‘60).

Zijn tango’s, milonga’s en tangowalsen zijn altijd heerlijk dansbaar. Tussen de tanda’s* van vier thema’s draait hij, naar goed gebruik in Buenos Aires, een cortina**

Zijn eerste ervaringen als DJ waren tussen 1994 en 1999, toen hij op onregelmatige basis draaide. Vanaf 1999 draait hij regelmatig en sinds 2004 wekelijks.

Daarnaast draait hij in andere tangosalons, ook in het buitenland, zoals in het Tangofestival in Münster en in de 22e editie van het international Tangofestival Tarbes.
In 2021 is hij opnieuw uitgenodigd om te draaien in de 23e editie van het international Tangofestival Tarbes (Zuid Frankrijk). In april 2021 werd besloten om de tangosalons te schrappen vanwege Covid-19 en alleen een beperkte editie te organiseren zonder dans. De editie van 2020 werd vanwege het Covid-19 virus in zijn totaal geannuleerd.
 

*Tanda

Een tanda is een set van vier (soms drie) muzieknummers die qua karakter op elkaar zijn afgestemd, vaak van hetzelfde orkest in dezelfde stijl.

De dansers kunnen daarop hun dans en partnerkeuze afstemmen. De tanda geeft ook de rust om alle energie te steken in de improvisatie met de partner.

**Cortina

Een cortina (gordijn) is een tussenmuziekje dat tussen de tanda’s in gezet wordt en waarop men niet danst. De dansers verlaten de vloer en er is gelegenheid om een volgende partner te vragen voor de nieuwe tanda. In Buenos Aires gebeurt dit met een knikje van het hoofd (cabaceo)

Kosten toelichting
10,00
Doelgroep
Alle volwassenen