Activiteit

Dialogues in de buurt - concert & sessie bij de Meevaart

woensdag 7 juli 2021   |   18:00 - 21:00 uur   |   De Meevaart

Dialogues - Modar Salama & Felix Schlarmann
Een avond gevuld met muzikaal dialoog, uitwisseling en kennismaking

Deze muzikale avond is gebaseerd op experiment, onderzoek en ontwikkeling van ritme en klank, uitgevoerd door buurtbewoners percussionist Modar Salama (Syrie, 1986) en jazz drummer Felix Schlarmann (Duitsland, 1982).

Wat gaat er gebeuren?
Voor deze avond zal de globale taal van muziek en met name percussie gebruikt worden om het publiek aan te spreken, te stimuleren en te integreren. Tijdens dit kleinschalige concert zal er ook een ‘sessie’ plaatsvinden met gastmusici afkomstig uit de buurt die met het duo mogen meespelen.
Het duo hoopt naast de sociale contacten ook op artistieke input van de gastmusici en wil zo zijn repertoire en horizon verbreden door letterlijk nieuwe muziek en nieuwe ritmes uit andere landen en culturen te leren kennen, te omarmen en te integreren.

Wie zijn Modar en Felix?
In Amsterdam kruisten hun wegen en de 'klik' die er meteen op menselijk en muzikaal vlak ontstond was voor beiden bijzonder. Genoeg aanleiding om samen op ontdekkingsreis te gaan om de combinatie van traditionele Arabische percussie-instrumenten zoals de riq of de frame drum, inclusief de daarbij horende ritmes, met drums en jazz georiënteerde ritmes te onderzoeken. Met elektronica en effecten op percussie én drums wordt het geheel naar het ‘nu’ gehaald; de instrumenten van de twee spelers versmelten tot een nieuwe klankwereld.

Wanneer en waar?
Woensdag 7 juli

1e concert en sessie: 18:00u
2e concert en sessie: 20:00u


Doe mee!
Bij elk concert is plek voor 20 luisteraars. Modar en Felix nodigen uitdrukkelijk musici uit de Indische Buurt uit om te komen luisteren en om vervolgens ook mee te 'jammen' (spontaan mee te spelen) met hun. Pas dan ontstaat echt de muzikale dialoog.
Dus wees welkom!


Reserveren
Omdat ivm de maatregelen maar 20 mensen per concert aanwezig mogen zijn moeten bezoekers zich aanmelden als ze zeker willen zijn van een plek. Aanmelden kan via dialoguesoost@gmail.com.

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Donatie voor de Meevaart welkom
Andere locatie
De Meevaart
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk

Illustration
 
Documenten