Activiteit

8 Weekse Cursus Mindfulness (MBSR)

elke Dinsdag   |   19:30 - 21:30 uur   |   Flevopoort

ONLINE-GRATIS CURSUS MINDFULNESS

CORONASTRESS? MINDFULNESS! Gebruik je tijd snugger. Doe de gratis cursus mindfulness! Bij Mindfulness voor de Buurt. Niet goedkoop, want onbetaalbaar en dus kosteloos. Echt waar! Kijk bij INFO waarom. Binnenkort begint weer een nieuwe online cursus mindfulness. Deze basiscursus werd vóór Corona aangeboden als drempelloze inloopavond in de Flevopoort. Maar is nu online. Je wordt begeleid door 2 ervaren mindfulnesstrainers. Hadleigh Gillibrand en Hein-Jan van der Veen.


De cursus is bedoeld voor wie last heeft van stress. Coronastress bijvoorbeeld. Maar ook voor wie meer verdieping of rust in het leven wil. Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben om mee te doen. Iedereen is welkom. En iedereen kan het leren. Het is intensief. Maar tegelijk zeer ontspannend. Het opent ongekende perspectieven. En je leert gelijkgezinde mensen kennen. Want je komt in een leuke, stimulerende online-groep.
Deze cursus is de officiële mindfulness-training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Wereldwijd wordt deze in 8 weken gegeven. Je kunt dus rekenen op 8 wekelijkse online-bijeenkomsten van 2 uur. Op dinsdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Het is belangrijk dat je met alle 8 bijeenkomsten mee kunt doen.


Je leert originele mindfulness-meditaties, zoals bodyscan, mindful walking, zit-meditatie. Ook een mini-yogaserie met eenvoudige sta-, zit- & ligoefeningen. En je oefent dagelijks 45 minuten. Bij de training hoort een stiltedag. Maar die wordt pas na de versoepeling van de lockdown georganiseerd. Die dag worden álle meditaties nog eens geoefend. Bij deze 8 weekse mindfulness-training hoort ook een voorgesprek. Uiteraard kun je in het gesprek ook je vragen kwijt.


Voor de cursus kun je intekenen via email mindfulnessvoordebuurt@gmail.com of via chat. Maar vermeld altijd je 06-telefoonnummer én e-mailadres. Vertel ook kort iets over je motivatie om mee te doen. En of je al iets weet over mindfulness en/of meditatie. Na ontvangst neemt Hein-Jan contact met je op.


Mindfulness-voor-de-buurt is een buurtinitiatief voor sociaal geëngageerde mindfulness in Amsterdam-oost. En wil polarisatie bestrijden en vriendelijkheid bevorderen door de voordelen van mindfulness te delen met buurtgenoten. Alle activiteiten van Mindfulness voor de Buurt zijn kosteloos. Deze cursus dus ook. Principieel weigert het buurtinitiatief geld te gebruiken. Wel vragen we of je de opgedane vriendelijkheid wilt delen met buurtgenoten en anderen.

 

LIVE GRATIS CURSUS MINDFULNESS

De “Acht Weekse Basis Cursus Mindfulness” in de Flevopoort start weer na lockdown en avondklok. Deze duurt 8 weken. Hadleigh (spreek uit: Haddlie) Gillibrand begeleidt de cursus. De cursus is bedoeld voor als je last van stress hebt. Voor wie meer verdieping, vrede en rust in het leven wil. Voor wie op advies van de huisarts naar een meer ontspannen levenspatroon zoekt. Of als je wilt leren mediteren. Je hoeft geen ervaring met meditatie te hebben om deel te kunnen nemen. Iedereen is welkom. En iedereen kan meedoen. 

Deze cursus is de originele mindfulness-training MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction). Wereldwijd wordt deze als 8-weekse training gegeven. Je kunt dus rekenen op 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. En je leert mindfulness in een groep van 10 deelnemers. 

Je oefent alle originele mindfulness-meditaties, zoals de bodyscan, mindful walking, zit-meditatie. En ook een mini-yogaserie met eenvoudige sta-, zit- & ligoefeningen. Het huiswerk is elke dag 45 minuten mediteren. Daarbij horen ook werkopdrachten om ervaringen te noteren. De training wordt afgerond met een stiltedag. Die wordt in volledige stilte doorgebracht. En alle meditaties worden dan nog eens met de groep geoefend. 

Omdat deze officiële training best veel tijd kost, vereist het nog al wat inzet om dit 8 weken lang vol te houden. Daarom gaat er een voorgesprek aan de training vooraf. Want deze training is alleen geschikt als je echt gemotiveerd bent. En een duidelijke weekroutine hebt. En dus bij èlke bijeenkomst aanwezig kunt zijn. Het is behoorlijk intensief. Maar tegelijk uiterst ontspannend.

Deze basiscursus werd vóór Corona op dinsdagavond aangeboden als drempelloze inloopavond. Nu, nà Corona, kun je voor de cursus intekenen via een email mindfulnessvoordebuurt@gmail.com Hadleigh neemt daarna persoonlijk contact met je op. Vemeld daarom je 06-telefoonnummer en e-mailadres. Hadleigh is gecertificeerd mindfulness-trainer bij Mindfulness voor de Buurt. Hij kwam als Engelsman in Nederland wonen, werkte als fysiotherapeut. En is ervaringsdeskundige op het gebied van MS. Hadleigh geeft samen met Roy ook de speciale 8 weekse cursus Mindful Omgaan met Chronische Pijn.

Het adres voor de “Acht Weekse Basis Cursus Mindfulness” is: Flevopoort aan het Kramatplantsoen 101-H, 1095LB te Amsterdam. Deur open 19.00 uur. Begin meditatie: exact 19.30 uur. De avonden duren tot 21.30 uur.

Mindfulness-voor-de-buurt is een buurtinitiatief voor sociale mindfulness in Amsterdam-oost. En wil vriendelijkheid bevorderen door de voordelen van mindfulness te delen met buurtgenoten. Alle activiteiten van Mindfulness voor de Buurt zijn kosteloos. Deze cursus dus ook. Principieel weigert het buurtinitiatief geld te gebruiken. Wel wordt gevraagd een bijdrage te leveren aan de verzorging van de avonden, zoals het inrichten en opruimen van de meditatie-ruimte. We verwachten ook dat je de opgedane vriendelijkheid wilt delen met buurtgenoten en anderen. En mensen van ons initiatief wilt vertellen. Welkom! 

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Mindfulness voor de Buurt weigert principieel elk gebruik van geld.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Thema Gezondheid
Datum di 3 november 2020
Gestart op
di 19 januari 2021
Beëindigd
di 16 maart 2021
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk
E-mailadres
roycarton@gmail.com