Activiteit

Open dag Joodse Begraafplaats

zondag 2 augustus 2020   |   11:00 - 17:00 uur   |   Ingang Valentijnkade (naast...

Op zondag 2 augustus is er weer een Open Dag op de naast het Flevopark gelegen Joodse Begraafplaats Zeeburg. Van 11.00 tot 17.00 uur is iedereen van harte welkom. Op deze monumentale begraafplaats uit 1714 liggen zeventigduizend mensen begraven. Daarmee is het de grootste joodse begraafplaats van Nederland. Er zijn gidsen aanwezig om vragen te beantwoorden.

Om 11.00, 13.00 en 15.00 uur start een rondleiding van drie kwartier. Vanwege de coronabeperkingen geldt een maximum van tien deelnemers. Daarom is opgave vooraf noodzakelijk via info@eerherstelzeeburg.nl (de rondleiding van 13.00 uur zit al vol). Bezoekers kunnen ook op eigen gelegenheid de gerestaureerde grafstenen bezichtigen of een wandeling maken over het prachtige natuurterrein. Het is aan te raden stevig schoeisel en een lange broek te dragen. De ingang is via het hek in de muur aan de Valentijnkade (naast het Flevopark).

Sinds kort is de Joodse Begraafplaats ook buiten de Open Dagen elke zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op die ‘wandelzondagen’ wordt geen historische informatie gegeven, wel werkt de Natuurwerkgroep op het terrein.

Kosten
Gratis
Locatie
Ingang Valentijnkade (naast het Flevopark)
Illustration