Activiteit

Uitnodiging | Scenariosessie Indische Buurt - amsterdam living lab

donderdag 5 maart 2020 , 14:00 - 17:00 uur

Tijdstip: 14:30 – 17.00 (Inloop met koffie en thee vanaf 14:00) 

Het Amsterdam Living Lab - een onderzoeksproject in samenwerking met de Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland, de Gemeente Amsterdam en de Vrije Universiteit – organiseert op 5 maart een bijeenkomst waarbij we met traditionele en niet traditionele crisispartners om de tafel gaan en onder leiding van theatermaakster Petra Ardai een concreet crisisscenario gaan doorlopen.

De vraag is dan vooral hoe de buurt met deze crisis omgaat. Wat voor dynamiek ontstaat er? Komen er netwerken van burgers en/of bedrijven in actie, en wat gaan ze doen? Wat wordt er van elkaar verwacht? Van groot belang hierbij is dat er voornamelijk aandacht wordt besteed aan de maatschappelijke weerbaarheid en veerkracht van de burger/niet-traditionele crisispartner en de kennis die naar boven komt en gezamenlijk benut kan worden. 

Doel scenariosessie
Een belangrijk kenmerk van crisissituaties is dat de overheid en de rampenbestrijdingsorganisaties opereren onder grote (tijds)druk, te maken hebben met potentieel tegenstrijdige belangen, en niet van tevoren precies weten wat de kenmerken zijn van de ramp of het incident, hoe groot de impact ervan precies is, en welke partijen betrokken zijn bij de rampenbestrijding. De afgelopen jaren hebben de Gemeente Amsterdam en de Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland veel geïnvesteerd in de kwaliteit van de crisis communicatie, de bevolkingszorg, en in het verbeteren van de multidisciplinaire samenwerking tussen hulpdiensten. Echter, wij denken dat er nog veel winst te halen valt uit de wijze waarop informatie over de crisis, van buiten de formele rampenbestrijdingsorganisaties, benut kan worden.


Deze bijeenkomst zal in het teken staan van bewustwording creëren, kennis ontwikkelen en hiermee bij te dragen aan eventuele verbetering van het lokale crisiscommunicatie/ management. Het resultaat van deze bijeenkomst is bepalend voor het vervolgprogramma.

Aanmelden
Aanmelden kan via c.m.berg@vu.nl onder vermelding van ‘Scenariosessie Indische Buurt – Amsterdam Living Lab’. Mocht je een belanghebbende willen uitnodigen voor wie deze bijeenkomst ook relevant is, dat kan! Laat het ons wel even weten.

Locatie
Theaterzaal
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: