Activiteit

Mindful Omgaan met chronische Pijn

elke zondag   |   19:30 - 21:30 uur   |   Flevopoort

Drie maanden op drie zondagavonden v.d. maand is er verdiepingscursus MINDFUL OMGAAN met CHRONISCHE PIJN 19.30-21.30 uur. Deze 8-weekse cursus bevat praktische vaardigheden voor een goed leven met chronische pijn. Chronische pijn en ziek-zijn kan ondragelijk voelen, slopend en oneerlijk. Veel mensen zeiden aan het begin van de cursus dat hun leven volledig beheerst werd door pijn en ziekte. De vaardigheden in de cursus werken ontspannend. Ze zijn aangenaam om te leren. Je kan ze makkelijk opnemen in het dagelijks leven. En verlichten chronische pijn, lijden en stress ten gevolge van ziekte en invaliditeit. De oefeningen in de cursus vragen ongeveer 10-20 minuten per dag. Mensen die deze cursus deden stonden versteld hoe hard hun lijden weg smolt. En hoe er een diep gevoel van liefde voor het leven voor in de plaats kwam.

De technieken in deze cursus zijn een mix van mindfulness, meditatie, bewegings-oefeningen, compassie en modern pijn-management. Ze zijn samengesteld door mindfulness-experts die het als opdracht zagen om het met anderen te delen. Maar niet alleen de samenstellers, óók de trainers van de cursus, Hadleigh en Roy, zijn ervaringsdeskundigen. Ze weten uit eigen ervaring wat het betekent chronische pijn en blijvende beperking te hebben. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mindfulness-meditatie minstens zo effectief is als pijnstillers. Bovendien verbetert ‘t het natuurlijk helend vermogen van het lichaam. Iets dat pijnstillers juist niet doen. Ook is (evidence based) vastgesteld dat mindfulness angst en irritatie vermindert die uit pijn en ziek-zijn voortkomt, net als depressiviteit, uitputting en slapeloosheid. Deze gespecialiseerde mindfulness-cursus is uitgebreid met wetenschappelijke inzichten uit de holistische geneeskunde. In tegenstelling tot de dinsdagavond-meditatie is dit een besloten groep zonder ‘vrije inloop’.

kosten gratis
kosten toelichting Mindfulness voor de Buurt weigert principieel geld te gebruiken.
doelgroep:  Alle volwassenen
Thema's: Gezondheid
datum zo 18 oktober 2020
gestart op zo 26 januari 2020
eindigt op zo 27 december 2020
aanmelden Aanmelding vooraf noodzakelijk
bijzonderheden
Een telefonisch gesprek vooraf is onderdeel van de cursus. Deze cursus heeft geen 'vrije-inloop', zoals op dinsdagavond. Het is een besloten groep van minimaal 7 tot maximaal 1o deelnemers. Deelnemers wordt gevraagd te helpen in een volgende groep.