Activiteit

Stiltewandeling Flevopark

elke donderdag   |   14:00 - 15:00 uur   |   Vertrekpunt: in Het Flevopark,...

In stilte, mindful wandelen is een intense ervaring. Want die stilte begint van binnen bij wie deelneemt. Tijdens het wandelen mág je dus wel praten, maar wìl je dit niet. De aandacht blijft gericht op de omgeving. En op jezelf. Door stille aandacht en aanwezigheid bij jezelf en de dingen om je heen, schep je gaandeweg ruimte in je hoofd. En kan je merken hoe de natuurlijke verbondenheid van lichaam, geest en natuur zich herstelt. Stapsgewijs. Wie zo de stilte betreedt, wordt lichter, helderder, vrolijker. Sámen mindful wandelen intensiveert die ervaring. Het helpt om de wondere kant van het leven van dichterbij te ervaren dan gewoon. Er is voldoende mogelijkheid om hier en daar stil te staan. Om een moment aan de oevers van denken en voelen te verpozen. Een foto te nemen. Rond te kijken. Zon, wind of kou te voelen op de huid. Wij wachten steeds tot de laatste wandelaars weer aansluiten. Er is geen haast. De weg is ons doel. Maar al te vaak gunnen we ons geen tijd voor dit soort dingen. Meestal zijn we druk met beslommeringen en het afhandelen van lopende zaken. Gefocused op deadlines, deals of dates. Ongemerkt overgeschakeld op de automatische piloot. En zo missen we veel van de wondere kant van het leven. Samen mindful in stilte wandelen werkt inspirerend. Ontdekt het wonder. Verruimt, verdiept en verrijkt het leven. 

 
‘Mindfulness voor de buurt’ maakt stiltewandelingen (=mindful walking + shinrin yoku) in en bij het Flevopark. Het hele jaar door. Elke week. Elke donderdag van 14.00-14.45 uur. De vertrekplaats is ook steeds hetzelfde: de achterpoort / achtertuin van Proeflokaal ’t Nieuwe Diep, bij het bruggetje en de oude (Oeterwaler) vissershuisjes. Het postcode-adres is: ’t Nieuwe Diep, Flevopark 13a, 1095KE A’dam. Je ziet het witte gebouw aan de overkant van de vijver als je vanaf de Insulindeweg door de grote poort (van Napoleon) het Flevopark in komt. Je kunt er niet met de auto komen. Te voet of per fiets natuurlijk wel. Tramlijn 3 en 14 hebben hun eindpunt aan de zijkant van het Flevopark. Bij bus 37 moet je uitstappen bij de halte Insulindeweg. Het is dan 5 minuten lopen. Aan- of afmelden kan niet; wie aanwezig is, kan meedoen. De wandeling is niet zwaar. Je hoeft geen ervaring met mindfulness te hebben. De wandeling en de begeleiding zijn kosteloos. We gaan wel exàct op de aangegeven tijd van start. In het Flevopark maken we een rondje over verharde, onverharde en ongebaande paadjes. Soms verlaten we het Flevopark voor ‘een rondje Nieuwe Diep’. Maar komen altijd na ongeveer 45 minuten weer op het vertrekpunt uit. Stevig schoeisel is een aanrader. Na afloop kan je in stilte vertrekken. Maar er is ook kort gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Als het ’t Nieuwe Diep geopend is kunnen we gebruik maken van de toiletten. Onderweg zijn er geen andere sanitaire mogelijkheden dan de bossages.

kosten gratis
kosten toelichting Mindfulness voor de Buurt weigert principieel geld te gebruiken.
doelgroep:  Alle volwassenen
datum do 9 april 2020
gestart op do 9 januari 2020
eindigt op do 31 december 2020
locatie Vertrekpunt: in Het Flevopark, bij het bruggetje en de oude vissershuisjes, achter distilleerderij 't Nieuwe Diep, Flevopark 13-a. 1095KE, A'dam. Zie ook het filmpje voor vertrekplaats.
bijzonderheden
De stiltewandelingen gaan altijd door. Er is een Whatsapp-groep waar je je voor opkunt geven.