Activiteit

Halfuur voor zonsondergang Stiltewandeling Flevopark

elke Donderdag , 0:00 - 0:00 uur

Mindful Wandelen oftewel Stiltewandeling

De stiltewandeling in het Flevopark op donderdagmiddag is "Walking Apart Together". Alleen wandelen. En tóch samen. Hoe? Door afwisselend  5 of 25 meter van elkaar te lopen. Afwisselend links, rechts, op en naast het pad. En door tegelijk goed voeling te houden met elkaar. Zo vallen we niet op. En voorkomen we groepsvorming en ganzepas. We doen dit al jaren zo. Onze stiltewandeling was al ver vóór Corona, Corona-proof door 'walking apart together'!

De start van de stiltewandeling is precies een half uur voor zonsondergang. Vertrek op de minuut scherp, wees op tijd als je meewilt. De wandeling duurt een uur. De vertrekplaats is bij de achterpoort van Proeflokaal ’t Nieuwe Diep, Flevopark 13a, 1095KE A’dam bij het bruggetje en de oude (Oeterwaler= Ottersdorper) vissershuisjes.

Aan- of afmelden kan niet; wie aanwezig is, kan meedoen. De wandeling is niet zwaar. Je hoeft geen ervaring met mindfulness of meditatie te hebben. Iedereen is welkom. De wandeling en de begeleiding zijn kosteloos. In het Flevopark maken we een rondje over verharde, onverharde en ongebaande paadjes. Soms verlaten we het Flevopark voor ‘een rondje Nieuwe Diep’. Maar komen altijd na ongeveer 1 uur weer op het vertrekpunt uit. Stevig, waterdicht schoeisel is een aanrader. Ook verdient een lange broek voorkeur i.v.m. teken. Onderweg zijn er geen sanitaire mogelijkheden dan de bossages.

Het proeflokaal ’t Nieuwe Diep is het voormalig gemaal. Je ziet het witte gebouw aan de overkant van de vijver als je vanaf de Insulindeweg door de grote poort (van Napoleon) het Flevopark in komt. Je kunt er niet met de auto komen. Te voet of per fiets natuurlijk wel. Tramlijn 3 en 14 hebben hun eindpunt aan de zijkant van het Flevopark. Bij bus 37 moet je uitstappen bij de halte Insulindeweg. Het is dan 5 minuten lopen.

Mindfulness voor de Buurt & Mediteren in Oost organiseren stiltewandelingen in het Flevopark. Het hele jaar door. En elke week. In stilte wandelen is een intense ervaring. Want die stilte begint van binnen bij wie deelneemt. Tijdens het wandelen mág je dus wel praten, maar wìl je dit niet. De aandacht blijft gericht op hoe de voeten de aarde raken. Op het lichaam, op elkaar en op de omgeving. Door verstilde aandacht bij jezelf en al het leven in en om je heen, schep je gaandeweg ruimte in je hoofd. En kan je merken hoe de natuurlijke verbondenheid van lichaam, geest en omgeving zich herstelt. Stapsgewijs. Wie zo de stilte betreedt, wordt lichter, helderder en vrolijker.

Sámen mindful wandelen intensiveert die ervaring. Omdat je dan deelgenoot bent van een groter energieveld aan geconcentreerde aandacht dan je ooit in je uppie kunt bereiken. Dat helpt om de wondere kant van het leven van dichterbij te ervaren dan gewoon. Er is voldoende mogelijkheid om hier en daar stil te staan. Om een moment aan de oevers van denken en voelen te verpozen. Wat rond te kijken. Zon, wind, regen of kou te voelen op de huid. Er is geen haast. De weg is ons doel. Maar al te vaak gunnen we ons geen tijd voor dit soort dingen. Meestal zijn we druk met het afhandelen van lopende zaken. Gefocused op deadlines, deals of dates. Ongemerkt overgeschakeld op de automatische piloot. En zo missen we veel van de wondere kant van het leven. Samen mindful in stilte wandelen werkt inspirerend. Ontdekt het wonder. Verruimt, verdiept en verrijkt het leven. 

https://youtu.be/T38UMbgum-k = vertrekplaats bruggetje 

(PS DE FILMPJES STILTEWANDELING FLEVOPARK ZIJN ALLEMAAL VAN 2020)

Locatie
Vertrekpunt: in Het Flevopark, bij het bruggetje en de oude vissershuisjes, achter distilleerderij 't Nieuwe Diep, Flevopark 13-a. 1095KE, A'dam. Zie ook het filmpje voor vertrekplaats.
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Mindfulness voor de Buurt weigert principieel geld te gebruiken.
Doelgroep
Alle volwassenen
bijzonderheden
De stiltewandelingen gaan altijd door. Er is een Whatsapp-groep waar je je voor opkunt geven.

Gestart op do 7 januari 2021. Beëindigd do 30 december 2021
Illustration
 
Deel dit: