Activiteit

Mindfulness-Meditatie

elke Dinsdag   |   19:30 - 21:30 uur   |   Flevopoort

Na de verlichting van de LOCKDOWN is er weer elke dinsdagavond van 19.30-21.30 uur MINDFULNESS-LES in de Flevopoort. Kramatplantsoen 1010, 1095LB A'dam. VANWEGE CORONA-MAATREGELEN IS AANMELDEN VERPLICHT. AANMELDEN KAN UITSLUITEND VIA HET FACEBOOKEVENEMENT. DE LINK STAAT HIERONDER.

De mindfulness-les is voor wie het wil leren beoefenen. Voor wie meer verdieping, vrede en rust in het leven wil. Voor wie op advies van de huisarts naar een meer ontspannen levenspatroon zoekt. Voor wie onder stress lijdt. En voor wie al eens een mindfulnesscursus heeft gedaan. In de GGZ. Of bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. En naar een follow-up zoekt. De cursus is kosteloos. Makkelijk toegankelijk door de 'vrije inloop'. En toch diepgaand. Niemand hoeft zich aan te melden of af te zeggen. Ieder kan komen wanneer ’t hem of haar schikt; een praktische vorm van permanent leren. De Facebookpagina en Website Mindfulness-voor-de-buurt begeleidt de cursusdeelnemers door de week. Er zijn helaas geen kussentjes, meditatiebankjes of dekentjes aanwezig. Neem die dus zelf mee. Er wordt meestal geoefend op een gewone stoel. De mindfulness is de reguliere, geprotocolleerde 8-weekse MBSR/MBCT-cursus van Jon Kabat-Zinn. Met enkele ontspannings-technieken uitgebreid. En duurt soms 9 of 10 weken in plaats van 8. Als er plots veel nieuwe mensen komen. Of omdat de deelnemers dieper op een detail in willen gaan. Het is 'mindfulness met een smile'. Een sociaal ‘houvast’. Een steun in de rug voor wie het al beoefent. En een praktische leergang door het jaar heen. Deelname veronderstelt wel dat je dagelijks een kwartiertje in jezelf wilt investeren door thuis te oefenen. Als je thuis niet wilt oefenen, dan kan je beter niet meedoen. We werken met 6 gecertificeerde mindfulness-trainers die elkaar na een cursus afwisselen; Hadleigh, Lilian, Karin, Hein-Jan, Claudia en Roy.

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Mindfulness voor de Buurt weigert principieel geld te gebruiken.
Doelgroep
Alle volwassenen
Gestart op
di 7 januari 2020
Beëindigd
di 29 december 2020
Andere locatie
Er staan mensen bij de (schuif)deuren voor de Corona-chek en om de weg te wijzen. Deelname is UITSLUITEND mogelijk via voor-aanmelding via het Facebook-evenement.
E-mailadres
roycarton@gmail.com
bijzonderheden
De dinsdagavond-meditaties zijn weer wekelijks. Te laat komen kan niet, ook als je te laat komt ben je op tijd en welkom. Maar vanwege Covid-19 (Corona) is deelname UITSLUITEND mogelijk via voor-aanmelding op het Facebook-evenement. Er is maar voor een beperkt aantal mensen plaats.
Illustration