Activiteit

Heartbeat of Trees - Live Bomenconcert Oosterpark

zondag 24 november 2019   |   19:00 - 21:30 uur   |  

Na een uitverkocht concert met de bomen van Artis, zijn we weer terug! Dit keer gaan we Dansend op de bomen van het Oosterpark met kunstenaar Bert Barten het Amsterdamse clubleven in.

Data & vibraties van bomen vertaald naar muziek, van ambient sounds tot Electronic Dance Music. Laat je deze avond verrassen door de muziekstukken die Bert Barten componeert met data van bossen van over de hele wereld. Met tot slot, een live concert met de bomen uit het Oosterpark. 


//


Talking Trees

Talking Trees by Bert Barten is een internationaal fenomeen, ze geven concerten waarin ze de geluiden van bomen omvormen tot muziek. Door het groeien, het stromen van het sap en fotosynthese produceren bomen trillingen die wij niet kunnen horen. En als je die trillingen versterkt en versneld afspeelt, komen daar prachtige en dansbare ritmes uit. Het resultaat klinkt als elektronische muziek, waarin het onhoorbare hoorbaar word gemaakt en de wildheid van de natuur wordt gevangen in muziek.

 
//

 
Tickets

De ticketprijs is een donatie aan het 5 miljoen bomen plant-project van Bert Barten. Tickets kosten €18,00 Excl. Bert’s nieuwe CD -  €29.95 Incl. CD - €35,00 incl. LP.

 
// 

 
Het programma

Heartbeat of Trees vindt plaats in het Generator Hostel, het monumentale oud-universiteitsgebouw voor gezondheidsleer, midden in het Oosterpark! De avond bestaat uit twee delen waar meerdere muzikale disciplines en stijlen aan bod komen.

 

DEEL 1 - Voor deel een van het programma nemen we plaats in de prachtig gerenoveerde collegezaal, hier zullen in een mini lecture al je vragen beantwoord worden; wat is Talking Trees? Hoe werkt het? Wat voor data meet Bert precies? En hoe maak je hier in hemelsnaam muziek van!

 

Vervolgens zullen muziekstukken van Talking Trees worden gespeeld door toonaangevende Nederlandse muzikanten zoals De 3 Violas op Viool en Xavier Boot & Friends op Piano.En sluiten we deel een van het programma af met een korte pauze.

 

DEEL 2 - Voor het tweede deel van het programma volgen we de dikke kabels die vanuit de bomen van het Oosterpark via de statige voordeur van het pand de ondergrondse nachtclub in gaan. Door deze kabels stroomt de data waarmee Bert vervolgens zijn nieuwe CD Heartbeat of Trees mixt met live data van de bomen van het Oosterpark. 

 

Zo eindigen we ons programma in een 50 minuten durend live clubconcert, dansend op de bomen van het Oosterpark. Na afloop is er een kleine borrel en ruimte om met Bert in gesprek te gaan!

kosten toelichting Een ticket kost €18 en is een donatie aan het 5 miljoen bomen plant-project van Bert Barten
Geplaatst door

Ian Joosten