Activiteit

Arto Lokalo / ArtJam met Merel Moistra & Comedy Vrijdag 15 November Meevaart

vrijdag 15 november 2019   |   19:15 - 21:45 uur   |   Meevaart

En op vrijdagavond 15 november gaan we bij Arto Lokalo Open Mic / ArtJam gewoon door met een cabaret try-out met wat naar zeggen een nog grotere naam gaat worden dan ze nu al is: Merel Moistra komt ons een half uur vermaken met oud en haar nieuwere werk! 'Mind-fuck op Wandelgympen' heet de voorstelling, kom daar nog eens om! Zie ook www.merelmoistra.nl. Extreem Mild Absoluut, Relativerend! Onder het mom van: Kom niet naar mij. Ik kom wel naar jou!


Daarna top mix standup comedy met onder andere headliner Khadija Sabriye en Wigger de Vries, Stamatios Doulis is de MC, en Robert Pennekamp doet de ArtJam. Gratis entree. De avond staat in het kader van ArtJam: na het cabaret kan iedereen meedoen! Jamsessie, tekenen, dichten voor en door iedereen!


Bio: Merel Moistra (19xx) is de artiestennaam van Merel Noomen, de dochter van Jan Noomen (1937-2008) en Mien van Erp (1940-). Na een voltooide MBO-electronica opleiding wordt zij verkoper van computers. Na een korte carrière in de verkoop besluit ze dat het toch slimmer is om Psychologie te gaan studeren. Na haar studie begint ze een carrière als liedjesschrijfster en wordt daarna cabaretière. Hieronder leest u hoe dat laatste ging.


Eind 2008 sprokkelt Merel met sporadische try-outs tijdens open-avonden in kleine theatertjes een programma bij elkaar en wordt in die tijd ook vaak gevraagd om feestjes te verlevendigen met haar aanwezigheid. Xaviera Hollander (Internationaal bestseller-auteur): 'She definitely is an intriguing musician/singer/composer: fascinating fun songs, mysterious woman, lively stage personality and above all original material ! Bravo!!!'


Op 8 februari van 2010 tijdens een avondje Open Bak in Theater de Engelenbak ervaart Merel dan het succes waar ze dan al meer dan een jaar naar op zoek was en schrijft ze zich in voor het Amsterdams Kleinkunstfestival. Op 15 november 2010 speelt zij haar eerste ronde en doorloopt daarna tot haar eigen verbazing vrij moeiteloos de eerste drie ronden en mag een try-out tour spelen van Makkum tot Maastricht. Jury rapport Amsterdams Kleinkunstfestival: “Hier komt een intelligente entertainster ons een heel persoonlijk levensdilemma voorleggen. Ongepolijst, wars van de meeste regels die in een theater gelden, vertelt zij met flair, ironie, zelfvertrouwen en vooral met lef dat zij een blunder van de schepping is. En daar mogen we allemaal om lachen, zijzelf nog het meeste nu.”


In april 2011 staat ze in de halve finale van het AKF en speelt in het Nieuwe de la Mar een goede voorstelling voor uitverkochte zaal. Geen finale voor Merel die wel de finale bezoekt en ziet dat haar vrienden van Hermitage de Publieksprijs pakken. Daags na de finale staat Merel alweer op het podium van het Bellevue theater in een aflevering van BIES en laat zien wat ze kan! Max van de burg (Caberetier. Winnaar publieksprijs Cameretten 2008.): "Ik heb Merel zien spelen bij BIES en ik vond haar een absoluut moordwijf!"


Na het Amsterdams Kleinkunst Festival komt Merel onder contract bij het Gents Theater-agentschap Tram-10 om met Hermitage, Lieven Debrauwer, en later ook Kamagurka deel uit te maken van geheel aan artiesten dat namens dit agentschap de Vlaamse theaters gaat veroveren. Met als voorlopig hoogtepunt een optreden tijdens de Vlaamse Vrouwendag in een uitverkocht Kunstencentrum de Voorruit in Gent. Divan VandenHende (Tram10,Hermitage): “Merel Moistra overstijgt de niche die ze predikt en verdient een groot publiek. Want aan haar roodgeverfde lippen hangen zullen ze!"


In November 2011 zeggen Evert de Vries (artistiek directeur van het amsterdams kleinkunstfestival) en Rob van de Meeberg (allround theatermens) toe Merel te helpen met de regie en dus met de totstandkoming van haar eerste avondvullende solovoorstelling: Merel Moistra “speelt” faalangst.


In haar woonplaats Haarlem is het in 2012 Roze Zaterdag en wordt Merel door de organisatie gevraagd het later zeer goed ontvangen themalied “vier de verschillen” te schrijven.


Op de laatste dag van 2011 siert Merel de voorpagina van het Haarlems Dagblad als organisator van een voetbalwedstrijd tussen trans-mannen en trans-vrouwen op het terrein van en in samenwerking met voetbalvereniging de Koninklijke HFC. Joris Linssen van de NCRV komt langs om een Pilot te filmen.


Als gevolg hiervan speelt Merel vier uitverkochte avondvullende voorstellingen in de Toneel-garage in Haarlem, geeft merel lunchvoorstellingen in de Jopenkerk, diner-theater-voorstellingen in theater-restaurant “in den swartenhondt” en staat Merel tijdens de roze zaterdag op het door Birgit Kaandorp gepresenteerde hoofdpodium naast artiesten als Jody Bernal, Mylou Frencken, Astrid Nijgh, Dolly Bellefleur en Mrs Einstein.


In september 2012 presenteert Merel “Schalkwijk aan Zee”. Een muziekfestival met artiesten als Ali-B en Hakim Traida.


Eind september 2012 begint Merel met het try-outen van haar tweede avondvullende solovoorstelling: Merel Moistra “speelt” faalangst in het Bellevue theater in Amsterdam.


Op 14 oktober 2012 word bekend gemaakt dat Merel door is naar de halve finale van Cameretten 2012. Merel speelt haar halve finale op vrijdag 23 November in het Oude Luxor theater in Rotterdam.


Merel speelt het Oude Luxor plat en mag onder luid boe geroep niet naar de finale, maar is wel goed genoeg voor de finalisten toernee. En is dat jaar verder ook de vaste invaller in de Cabaret-poel van TC management van Tim van der Sluis. Onder wiens waakzame oog Merel de eerste try-outs speelt van haar derde avondvullende voorstelling: Mind Fuck op Wandel Gympen.


In het theater seizoen 2013-2014 toert Merel de eerste helft van het seizoen door Belgie met Kamagurka en werpt zich de laatste helft van het seizoen met veel succes op haar programma en het opzetten van een huiskamer tournee. Deze huiskamer tournee is een geweldig succes. En zal worden vervolgd in het komend theater seizoen.


Aan het einde van het seizoen 2013-2014 wint Merel Moistra de Frank Boske Award voor meest baanbrekend kleinkunst en cabaret programma.


Na 5 jaar getourd te hebben met de avondvullende voorstelling Mind-Fuck op Wandel-Gympen gaat het theater wat naar de achtergrond. Even geen avondvullende voorstellingen meer. Wel nog de voorstellingen van een half uur in theater Restaurant Casablanca en op Tournee met NIET VOOR DE POES een Cabarestafette look-alike theater show. Dus toch nog theater. Maar daarnaast ligt de focus nu meer op het presentatie werk en de lezingen en het You tube kanaal.


Wil je meer weten? Vragen staat vrij. Bel voor interviews 06-20308760.

kosten gratis
datum vr 15 november 2019