Activiteit

Transgender Flag Day Anniversary 1999 – 2019

zaterdag 17 augustus 2019   |   17:00 - 1:00 uur   |   Lloyd Hotel Oostelijke...

Transgender Vlaggen Dag Jubileum 1999 - 2019

De transgender vlag is op 19 augustus 1999 ontworpen door Monica Helms, een transvrouw en activiste uit Amerika. De transgender vlag is een symbool voor trans and proud, diversiteit en transgenderrechten.Op 19 augustus 2014 is de trans vlag gedoneerd aan het Smithsonian Instituut door Monica Helms. In 2017 heeft TransAmsterdam de trans vlag van de eerste Amsterdam TransPride van 2014 geschonken aan het Amsterdam Museum en is deze opgenomen in de collectie van het museum.

Trans Flag Colors of the Trans Flag
"The stripes at the top and bottom are light blue, the traditional color for baby boys.
The stripes next to them are pink, the traditional color for baby girls.
The stripe in the middle is white, for those who are intersex, transitioning or consider themselves having a neutral or undefined gender.
The pattern is such that no matter which way you fly it, it is always correct, signifying us finding correctness in our lives."

Op 19 augustus 2019 bestaat de transgender vlag 20 jaar. Deze dag willen we niet zo maar voorbij laten gaan. We gaan dit vieren met een speciaal "Anniversary Transgender Flag Day" event op zaterdag 17 augustus in het Lloyd Hotel in Amsterdam. Tijdens de transgender vlaggen dag zijn er optredens van verschillende transgender artiesten, dichters en sprekers.

Wil je iets voordragen, zingen, dansen of een act opvoeren stuur een mail naar info@transamsterdam.nl

kosten gratis
datum za 17 augustus 2019
locatie Lloyd Hotel Oostelijke Handelskade 34, 1019 BN Amsterdam, Netherlands

Aantal aangemelde deelnemers: 2

Deze mensen komen:
- Larissa Korporaal
- Jarl Springer

Meld je aan