Activiteit

Jazz in /K 10 jaar Jubileumspecial

woensdag 29 mei 2019   |   22:00 - 0:00 uur   |   Studio/K café

Alweer tien jaar geleden was de eerste editie van de maandelijkse jazzavond van Jazz in /K. Inmiddels is Jazz in /K een van de langst lopende jazz sessies en is het een begrip geworden binnen en buiten de jazzkringen van Amsterdam! Om dit te vieren nodigen we dit keer een all-star bezetting uit, bestaande uit oude bekenden die terugkeren voor deze speciale jubileum editie van Jazz in /K!

✮ Benjamin Herman - sax
Altsaxofonist, meervoudig Edison award winnaar en best geklede Nederlander volgens Esquire Magazine: Benjamin Herman behoort zowel als solist als als bandleider van New Cool Collective tot de crème-de-la-crème van de Nederlandse Jazzscene. Twee keer per maand organiseert hij op de woensdag in de Amsterdamse kunstenaarssociëteit De Kring een sessie. Naast een indrukwekkende discografie verscheen Herman op honderd platen van andere artiesten van Fakkelbrigade tot Cany Dulfer, van Paul Weller tot René Froger.

✮ Jasper Blom - sax
Blom wordt gezien als één van de meest harmonisch vernieuwende en veelzijdige instrumentalisten in de jazzscene. Blom won twee keer de European Jazz Competition, voltooide zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium cum laude en vertrok naar New York om daar verder te studeren en te spelen. Hier heeft hij zich ontwikkeld tot een veelgevraagd sideman in de pop, jazz en geïmproviseerde muziek! Bovendien is hij als sessieleider van de beroemde Bimhuis sessie op dinsdagavond ook collega-organisator.

✮ Reinier Baas - gitaar
Reinier Baas is de ongekroonde koning van de hedendaagse jazz. Een adembenemend talentvol gitarist, die met zijn instrument weet te imponeren en ontroeren en bovendien een begenadigd componist is die risico’s durft te nemen. De Amsterdamse gitarist en componist Reinier Baas begon zijn loopbaan aan het hoofd van ‘The More Socially Relevant Jazz Music Ensemble’, waarmee hij tourde in Europa, Japan, Nieuw-Zeeland en Australië.

✮ Clemens van der Feen - bas
Clemens heeft over de hele wereld gespeeld, van jazzclubs in Parijs en Tokyo tot in the Musikverein in Wenen en de Carnegie Hall in New York. In 2010 startte hij de Clemens van der Veen Band, wat resulteerde in een album genaamd ‘’High Places’’, die ‘’one of the highlights of Dutch contemporary jazz…’’ werd genoemd door Jazzism Magazine. Clemens geeft les in contrabas aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelt op een contrabas uit de collectie van het NMF.

✮ Felix Schlarmann - drums
Curator en vaste gast bij Jazz in /K. Zijn debuutalbum 'Counterlife', uitgebracht in 2014, werd overweldigend positief ontvangen. Schlarmann cureert het jaarlijkse JazzFest Amsterdam en maakt onder andere deel uit van jazzprojecten Mechanical Duck, het Millennium Jazz Orchestra en BRUUT. Met BRUUT werd hij genomineerd voor de prestigieuze Edison Jazz/World Award.

 

Gratis entree

Kosten
Gratis
Illustration