Activiteit

Informatiemarkt Langer zelfstandig wonen 65+

zaterdag 18 mei 2019   |   13:00 - 16:00 uur   |   Archipel

Waar woont u als u ouder wordt? Hoe kunt u ervoor zorgen dat u prettig zelfstandig kunt blijven wonen? Wilt u daar meer over weten? Kom dan op zaterdag 18 mei tussen 13.00 en 16.00 uur naar de Informatiemarkt Langer zelfstandig wonen 65+ in Buurthuis Archipel op het Makassarplein.

Op deze informatiemarkt krijgt u informatie en advies op maat. Bijvoorbeeld als u vragen hebt over uw woning en aanpassingen aan uw woning. Maar ook is er informatie over mogelijkheden om te verhuizen en de hulp die u daarbij kunt krijgen, of over inschrijven op WoningNet. Bovendien is er informatie over leuke activiteiten in de Indische Buurt en er zijn hapjes en drankjes.

Weten wat mogelijk is
Het is belangrijk dat u weet welke mogelijkheden en regelingen er zijn. Denk aan verhuisregelingen zoals van Hoog naar Laag en van Groot naar Beter, maar er is nog veel meer. De informatie daarover is soms moeilijk te vinden. Daarom organiseren gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost, de woningcorporaties Ymere, Eigen Haard, de Alliantie, Stichting !Woon en Civic, samen deze informatiemarkt voor 65+ ers uit de Indische Buurt.

Bij de informatiemarkt zijn deze organisaties ook aanwezig: Sociaal Loket, ZGAO, Burennetwerk / ANWB AutoMaatje, Buurthulp Oost, Ouderen Advies Raad, Indische Buurtbalie, MBI verhuisservice, Ontzorgd verhuizen, Welzorg, Assadaaka, Markant Mantelzorgondersteuning, De Wit Mobiliteit, MOI / Archipel, Danspaleis en politie en brandweer.

Vervoer of afspraak

  • Hebt u vervoer nodig te komen? Bel dan ANWB AutoMaatje via Burennetwerk Amsterdam, telefoon 06 514 14 379.
  • Als u niet kunt komen, maar wel informatie wilt, dan kunt u een afspraak maken met een Wooncoach van !Woon Team Oost. De Wooncoach komt bij u thuis. Telefoon: 020 523 01 50.

Let op: schrijf u voor 1 juli 2019 in bij WoningNet
Dan tellen de jaren dat u in uw huidige woning woont nog mee als woonduur. Dit vergroot de kans op het vinden van een betere woning. Na 1 juli bestaat deze mogelijkheid niet meer. Ga naar www.woningnet.nl voor meer informatie, de voorwaarden en om u in te schrijven.

Kosten
Gratis
omschrijving doelgroep Speciaal voor ouderen, maar iedereen is welkom. Ook begeleiders, familie, kennissen van 65+-ers