Activiteit

Pop up Museum Mijn Ritueel

do 30 mei 2019 - za 30 nov 2019 , 10:00 - 18:00 uur

Het Tropenmuseum zoekt de buurt op en treedt buiten haar muren met het pop-up museum Mijn Ritueel. Buurtbewoners en passanten kunnen de pop-up gratis bezoeken en bijdragen aan de tentoonstelling door het delen van hun eigen ritueel. Zo maken we samen een tentoonstelling van persoonlijke verhalen uit Amsterdam-Oost. Het pop-up museum is van 29 mei t/m 30 november geopend op de 1e van Swindenstraat 469. Het Tropenmuseum verbindt zich daarnaast aan de buurt door het organiseren van Javastraat foodtours, waar de smaken van oost geproefd worden. 
 
Rituelen in Amsterdam-Oost  
Welke rituelen leven onder buurtbewoners in de stad? Waar halen ze hun rituelen vandaan? Hoe geven rituelen zin en betekenis aan het leven? En op welke manier zijn de rituelen van de stad verbonden aan de collecties van het Tropenmuseum? Deze vragen onderzoekt het Tropenmuseum in de pop-up Mijn Ritueel - een tentoonstelling vol fotografie en persoonlijke verhalen, waar ook workshops, lezingen en rondleidingen worden gegeven.  
 
Collectie meer betekenis geven 
Met het project Mijn Ritueel gaat het Tropenmuseum verbinding aan met de buurt. Wereldculturen ontmoeten elkaar in het Tropenmuseum, net als in Amsterdam-Oost. Bewoners in Amsterdam-Oost dragen verhalen met zich mee die actuele betekenissen geven aan de Tropenmuseum collectie. Met deze persoonlijke verhalen wil het Tropenmuseum haar collectie meer betekenis geven en zo meer naar het nu halen. 

Locatie
1e van Swindenstraat 469
Kosten
Gratis

Gestart op do 30 mei 2019. Beƫindigd za 30 november 2019
Illustration
 
Deel dit: