Activiteit

Javastraat Food- en Verhalentour

elke Zondag , 12:00 - 14:00 uur

Proef de wereld tijdens de smakelijke Foodtour 
Tijdens de food - verhalentour door de Javastraat in Amsterdam Oost gaan we langs bij verschillende eetgelegenheden, waar je eet, luistert en de ondernemers ontmoet.

In de Indische buurt vind je specialiteiten uit de hele wereld. Achter elk gerecht schuilt een bijzonder verhaal. Laat je meenemen op een culinaire en historische ontdekkingsreis langs baklava, Turkse mezzes, koffie en nog veel meer. Na afloop mag je natuurlijk ook het Tropenmuseum in. Je gaat met een volle buik naar huis!

Tropenmuseum & Javakwartier
De Javastraat Foodtour is vorig jaar in samenwerking met Najah Aouaki van het Javakwartier ontwikkeld met het idee om de geschiedenis, migratie- en ondernemersverhalen te vieren aan de hand van heerlijk eten. Na een succesvolle eerste editie in 2018 zetten wij deze samenwerking graag voort. Omdat wij een museum over mensen zijn, focust onze tour zich op de verhalen van de ondernemers uit de buurt; achter ieder gerecht schuilt altijd een mooi verhaal dat wij graag willen vertellen.

De Indische buurt ademt ondernemerschap en we vinden het dan ook hartstikke gaaf dat we aan de hand van onze tour daar een bescheiden bijdrage aan mogen leveren. Want dat is waar het om draait, om de ondernemers op de kaart te zetten en de verbinding met de buurt te maken.

Het Javakwartier is een online platform dat je wegwijs maakt in deze unieke Amsterdamse volksbuurt. Het platform is opgericht om het unieke karakter te versterken en te vieren. Je vindt er verhalen, fotografie, recepten en leuke restaurants en cafés. Meer info: www.javakwartier.nl.

Praktische informatie 
Wanneer: 19, 26 mei en 2, 9, 16, 23 en 30 juni
Waar: Startpunt tour bij Qahwa d'Or, koffie- en theespeciaalzaak het Badhuis aan het Javaplein 
Tijden: 12.00-14.00 uur 
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Aantal deelnemers per groep: maximaal 10 deelnemers
Taal: Nederlands
Prijs: € 35,00 inclusief BTW per persoon plus een toegangskaart voor een museumbezoek (deze kan ook op een andere dag dan de tour worden gebruikt, dan de datum van de tour)

Leeftijd
Vanaf 12 jaar

Gestart op zo 19 mei 2019. Beƫindigd zo 30 juni 2019
Illustration
 
Deel dit: