Activiteit

Kledingbeurs MINCX

zaterdag 18 mei 2019   |   12:00 - 17:00 uur   |   Jungle Amsterdam

Datum: zaterdag 18 mei 2019 - 12:00 tot 17:00
Entree: Gratis

BELANGRIJK: NEEM CONTANT GELD MEE!!! :)

Wist je dat de mens er van nature niet voor is gemaakt om te sparen? Maar wil je straks toch nog op vakantie kunnen in style én je niet schuldig voelen over al je aankopen? Mooi, dan hebben we goed nieuws!
Wegens grote successen van de vorige jaren, wordt op zaterdag 18 mei de derde editie van de M.I.N.C.X. kledingbeurs gehouden in de Jungle. Op deze kledingbeurs wordt zelf ingezamelde kleding verkocht voor zachte prijsjes (1-15 euro) waarna alle opbrengst naar het goede doel gaat.

Vorig jaar is er een bedrag van €500 naar Because We Carry met het project 'The Carry bag' gegaan, een stichting die wekelijks teams van vrijwilligers naar Lesbos stuurt om de vluchtelingen daar te helpen (check https://www.becausewecarry.org/). Dit jaar gaat het bedrag naar een echo apparaat dat gebruikt gaat worden in het Kapuna Hospital. Willemijn heeft 6 maanden stage gelopen in het tropische ziekenhuis in Kapuna. Zij heeft gezien, hoe mensen 4 dagen op de kano op weg zijn om zo goed mogelijk behandeld te worden met de beperkte middelen. Hier gaan nu voor het eerst zwangere vrouwen goed gescand worden. Daarnaast kunnen diagnoses gesteld worden wat daar nooit eerder mogelijk was. Dit echo apparaat is een grote toevoeging voor het ziekenhuis, dat voor vele mensen een verschil gaat maken. Echter kost dit apparaat veel geld, en zij kunnen dat niet alleen betalen. Dus kom dit goede doel steunen!
Wist je ooook dat je je persoonlijke milieuvoetafdruk kan verminderen, door naar de kledingbeurs te gaan? šŸ˜‰ Mensen zijn namelijk snel uitgekeken op kleding en het wordt al weer snel vervangen door een nieuw item. De gemiddelde levensduur van een kledingstuk is maar drie jaar. Dit is slecht voor het milieu en draagt ook negatief bij aan de schaarste van grondstoffen, kinderarbeid en de steeds groter wordende afvalberg. Dus kom circulaire economie supporten en goedkoop kleding scoren!

Om de kledingbeurs dit jaar weer een succes te laten zijn hebben we JULLIE hulp nodig! Daarvoor hoef je alleen het volgende te doen:
1. Graaf eens in die uitpuilende kledingkasten en doe de kleren weg die je de afgelopen tijd niet hebt gedragen.
2. Breng je kleding vóór 15 mei naar de drop-off locatie in Oost (PM Dana, Willemijn of Lisa voor het adres).
3. Komt allen gezellig naar de Jungle op zaterdag 18 mei! (Naast de kledingbeurs kun je er uiteraard ook een borrel/lekker kopje koffie halen).

Delen is lief maar gewoon komen is nog beter! Dus zet het allemaal in de agenda, sleep je vrienden mee (er zal ook mannenkleding aanwezig zijn) en scoor hippe outfitjes. En dat terwijl je tegelijkertijd ook nog eens lekker maatschappelijk bezig bent. Wie wil dat nu niet?

PS: alle kleding die we niet verkopen gaat ook weer naar het goede doel. WIN-WIN!

kosten gratis
datum za 18 mei 2019
meer info over locatie Info locatie: geen drempels, geen invaliden toilet. Openbaar vervoer: Tram 19 halte Eerste van Swindenstraat, Tram 1 en 3 halte Dapperstraat ca. 2 minuten lopen Bus 37 en 41 halte Dapperstraat Bus 245 (nachtbus) halte Dapperstraat Lopen vanaf het Muiderpoortstation: 5 minuten